Wilt studeren MBBS in het buitenland? Duidelijk NEET

0
55

NEET-2018 te gehouden op 6 Mei. (Representational afbeelding)

Gerelateerd Nieuws

  • NEET-2018: Tactiek, intelligentie en hard studeren methode om u te helpen scoren goed

  • NEET-2018 registratie: Belang van Aadhaar kaart-en andere vereiste documenten

  • CBSE releases NEET UG 2018 aanvraagformulier, controleren criteria hier

Degenen die willen om te studeren MBBS in buitenlandse universiteiten kunnen binnenkort moet duidelijk het NEET als de overheid plannen om de test verplicht voor hen, zodat alleen bevoegde studenten de cut te maken. Momenteel zijn studenten die wensen te studeren geneeskunde in een overheid of een medisch college in het land te wissen van de Nationale Aanvaardbare Cum Ingang Test (NEET), ontstaan vanaf 2016.

Volgens een senior ministerie van volksgezondheid ambtenaar, het voorstel is in een vergevorderd stadium. De ambtenaar zei dat er onder degenen die naar het buitenland gaan om te studeren geneeskunde, ongeveer 12 tot 15 procent van de afgestudeerden in slagen om duidelijk de Buitenlandse Medische Afgestudeerden Onderzoek (FMGE), een licentiestatus examen uitgevoerd door de Medische Raad van India.

“Slechts 12 tot 15 procent van de afgestudeerden, die terug komen na een studie in het buitenland, in slagen om duidelijk de Buitenlandse Medische Afgestudeerden Onderzoek (FMGE). Als ze niet duidelijk de FMGE, ze krijgen niet geregistreerd bij de praktijk in India.

“In dergelijke gevallen beginnen ze de kwakzalverij of praktijk illegaal die gevaarlijk kunnen zijn. Dus de beweging is gericht op het waarborgen van de bevoegde studenten geneeskunde te gaan studeren in buitenlandse universiteiten,” zei de ambtenaar. Op dit moment, een student die zich wenst in te nemen tot een medische cursus heeft tot het verkrijgen van een noodzakelijkheid certificaat van de MCI voor toelating in een medisch college buiten India.

Elk jaar, rond de 7.000 leerlingen naar buiten India om geneeskunde te studeren. De meeste van de studenten gaat naar China en Rusland. “Volgens de gegevens, het percentage van de afgestudeerden die in het buitenland hebben gestudeerd en hebt gewist, wordt de FMGE varieerde tussen 13 en 26.9 procent in de afgelopen vijf jaar. Dit is echt een kwestie van zorg als ze gaan uit, besteden veel geld van hun ouders en zijn niet in staat om bij te dragen aan de gezondheidszorg in India ooit komen ze terug,” de officiële uitgelegd.

Zodra het nieuwe voorstel wordt goedgekeurd, die aspirant-geneeskunde te studeren buiten India krijgt een No Objection Certificate (NOC) alleen als ze duidelijk NEET, zei de ambtenaar.

Er waren wat klachten dat de FMGE papier was erg lastig, want van die mensen die terug komen uit het buitenland niet in staat zijn om het te wissen. Maar een comité gevormd om de FMGE syllabus vond het perfect geschikt en relevant zijn.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd