Våldtäkt anklagade beviljas borgen efter att han erbjuder sig att undervisa utsatta barn, göra samhällstjänst

0
176

Ytterligare en åklagare (APP) motsatte sig borgen, som anger att ärendet är fortfarande på utredning. “Det är gripande att den anklagade kan försvåra utredningen… påverka vittnet, inklusive den klagande,” den APP som lämnats in. (Representativ Bild)

Relaterade Nyheter

  • Pakistan domstolen anklagar huvudmisstänkt i Zainab är våldtäkt, mord

  • Åtta månader gamla spädbarn våldtas, mamma säger att inte kommer att fungera nu

  • Kathua: Barn mord och tonåring gripa ta gemensamma sin tur parterna vidta sidor

Ett Delhi domstolen har beviljat föregripande borgen till en anklagas för våldtäkt efter att han erbjöd sig att göra samhällstjänst och undervisa utsatta barn. Den 26-åring, en MBA-student, anklagas för att ha våldtagit en kvinna och tvång att administrera en tablett som framkallar abort.

Hörsel borgen grunden februari 5, Särskilda Domare Jitendra Kumar Mishra sade att per den lagstiftning som fastställs av Högsta Domstolen samt “observationer” som görs av högsta Domstolen, att den anklagade är inte rätt för koncession’ i detta skede. “Men den sökande själv erbjudit tjänster på gemenskapsnivå och för att lära ekonomiskt svagare delar, och bidra med sina tjänster som planerats av IO (utredning officer). Låt den sökande (den tilltalade) att släppas på föregripande borgen,” sade domaren.

Fallet var registrerade i Shahbad Mejeri polisstationen under IPC avsnitt 376 (våldtäkt) och 313 (orsakar missfall utan kvinnans samtycke) den 21 januari. Enligt GRAN, både sökanden och den klagande var vänner, och, under förevändning av äktenskap, de anklagade etablerade fysiska förbindelser med henne innan tvinga en abort senare.

Ombud för den anklagade, Pradeep Rana, som lämnas in till domstolen att de påståenden som gjorts av den klagande kvinna var “falska”. Han hävdade att den prosecutrix (kvinnan) var att samtycka till en fest och var väl medveten om det faktum att äktenskapet var “inte förrättas”. “Därför, när endera parten inte vill gifta sig, den andra parten inte kraftfullt införa äktenskap för sökanden.”

Ytterligare en åklagare (APP) motsatte sig borgen, som anger att ärendet är fortfarande på utredning. “Det är gripande att den anklagade kan försvåra utredningen… påverka vittnet, inklusive den klagande,” den APP som lämnats in.

Domstolen sade att de anklagade kommer att ha för att undervisa i sex månader från 9 am till 1 pm, fem dagar i veckan och har att informera området kommunalråd så att han kan göra optimal användning av sina tjänster. “I de fall det är ett brott av den misstänkte, IO är fritt att flytta grund för uppsägning av borgen,” sade domstolen.

För alla de senaste Delhi Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App