Sunjuwan aanval: Vijf Armymen gedood in Jammu kamp aanvallen, vier van hen uit Kashmir

0
63

Tien mensen raakten gewond, zes van hen zijn vrouwen, met inbegrip van degene die zwanger zijn en kinderen. (Express Foto)

Drie soldaten en een burger werden dood gevonden in de residentiële wijken op Sunjuwan Militaire Station op zondag, waarbij de tol in de terroristische aanval op het Leger van kamp tot zes. Het kamp werd aangevallen, voor dag en dauw op zaterdag en drie vermeende terroristen van de Jaish-e-Mohammed had vermoord door de zondag avond.

Laat op de zondagavond, de Leger lanceerde een “clearing” operatie, het afvuren van mortiergranaten op de vrijgekomen residentiële wijken op het militaire kamp, waarin ze in lichterlaaie. “Het Leger is gestart met een vuur aanval als een onderdeel van een sanitisation en het opruimen van de werking. Er was geen uitwisseling van vuur,” PTI citeerde een Jammu-gebaseerd Leger public relations officer zeggen.

Eerder op de dag, het Leger zei in een schriftelijke verklaring: “Tijdens het reinigen van woonwijken door het Indiase Leger commando’ s, de organen van een meer JCO (Junior in Opdracht Officer), twee jawans, en een oudere man, de vader van een soldaat, zijn teruggevonden, die allen werden gedood door de terroristen in de eerste fase van gisteren.” Een JCO en een jawan waren bevestigd gedood op de eerste dag van de aanval op de door verdachte terroristen van de kamp van de 36-Brigade van de Jammu en Kasjmir Lichte Infanterie. Al degenen die gedood werden bewoners van Jammu en Kasjmir, de verklaring zei het Leger. Vier van de soldaten gedood werden uit Kashmir, de vijfde was van Kathua in Jammu, gezegd.

LEES | Jawan vrouw gewond bij Sunjwan terreur aanval levert meisje, zowel veilig

Het Leger heeft vastgesteld dat de overleden soldaten als Subedar (Hony Luitenant) Madan Lal Choudhary, 50, van Kathua district Bakrak dorp; Subedar Mohammed Ashraf Mir, 43, Maidan Pora dorp, en Havildar Habibullah Quereshi, 38, van Batpora dorp, zowel in Kupwara wijk; Lance Naik Mohammad Iqbal, 32, Nigeen Pora in Pulwama wijk; Lance Naik Manzoor Ahmed Deva, 32, Kewer dorp in Anantnag wijk. Lance Naik Iqbal ‘ s vader is de burgerbevolking het slachtoffer.

Tien mensen raakten gewond, zes van hen zijn vrouwen, met inbegrip van degene die zwanger zijn en kinderen. Een 14-jarige jongen met een geweerschot wond in het hoofd is in een kritieke toestand, een verklaring zei het Leger. Alle drie terroristen gedood werden het dragen van militaire vermoeienissen en waren zwaar bewapend. AK-56 assault rifles, onder vat raketwerpers, munitie en granaten zijn hersteld van hen, was het Leger gezegd.

Intelligence-ingangen had gewaarschuwd voor een aanval op een Leger of de beveiliging vestiging van de Pakistan-gebaseerd Jaish rond de dood verjaardag van Afzal Guru, die werd opgehangen op februari 9, 2013, voor de in December 2001 een aanslag op het parlementsgebouw. Legerleider Generaal Bipin Rawat op de hoogte van Jammu over de werking van senior Leger commandanten op zondag. De legerleider gemaakt van een antenne survey van het gebied voor vliegen naar Delhi.

LEES | Intel agentschappen had gewaarschuwd voor mogelijke JeM terreur, staking

Senior Congres leider Ghulam Nabi Azad bezoek aan de gewonden in het militair hospitaal. Later, het aanpakken van een Congres-verdrag op het Dusshera Grond in Gandhi Nagar in Jammu, Azad kritiek geuit op de vier-jaar regel van de BJP regering in het Centrum, die zegt dat een record aantal terroristische aanslagen en incidenten van de Pakistaanse een bombardement had plaatsgevonden in deze periode.

Het congres president Rahul Gandhi veroordeelde de aanslag en zei dat alle Indianen in de politieke lijnen stond verenigde achter de mannen en vrouwen van het Indiase Leger.

De ambtenaren van de Nationale recherche Agentschap en de staat van de politie, met inbegrip van de Inspecteur-Generaal van Politie (Jammu Zone), Dr S D Singh Jamwal, bezocht het gebied aan de achterkant van de Sunjuwan Militaire Station om te onderzoeken hoe de terroristen erin geslaagd om stiekem in de zeer versterkte legerplaats. Het kamp, die is verdeeld over een straal van bijna 7 km, is omgeven door dicht bevolkte woonwijken.

Het militaire station de grens muur is beschadigd op verschillende plaatsen, en tin vellen zijn geplaatst op de beschadigde delen. De terroristen worden verdacht te hebben ingevoerd door middel van een dergelijke beschadigd gedeelte in de buurt van een nullah die op de zijkant van de Bhatindi-Sunjuwan Weg.

LEES | EEN tijdlijn van terreur aanslagen in 2018

Bronnen bij de politie zei dat de terroristen bleken te hebben recceed de omgeving goed. Na het invoeren van het pand, het zij dan, terstond verplaatst in de richting van de familie kwartalen. Terroristen die er in was geslaagd om het kamp en het doden van bijna een dozijn soldaten in 2003, ook had ingevoerd uit dit deel van het kamp.

Op zondag, Pakistan verwierp de beschuldigingen dat hij betrokken was bij de aanval, en de verdachte ambtenaren en de media in India van het maken van “onverantwoordelijke” verklaringen, zelfs vóór het onderzoek was ingesteld. “Het is een gevestigde patroon dat het Indische ambtenaren beginnen met het maken van onverantwoorde uitspraken en egaliseren ongegronde beschuldigingen, zelfs voor een degelijk onderzoek in elk incident is geïnitieerd,” het pakistaanse ministerie van Buitenlandse zaken woordvoerder gezegd.
Tegen de avond, het leven rond het militaire station had weer normaal, met de winkels open en verkeer varen normaal.

(Met PTI-ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd