Shopian schieten: SC weerhoudt J&K de politie van het nemen van dwingende maatregelen te nemen tegen het Leger officer

0
49

De Jammu-Kashmir Politie hadden ingediend een FIR onder artikel 302 (moord betaling) tegen het Leger en zijn eenheid naar het vuur te openen op een groep van stenen bekogelen mob in Ganovpora dorp in Shopian.

Gerelateerd Nieuws

  • Luister naar J&K CM

  • Na Moefti ‘ s oproep voor een gesprek met een Pak, een bondgenoot BJP zegt dat de tijd niet klopt

  • Shopian schieten: SC bars J&K van dwingende actie tegen de Grootste

De Supreme Court op maandag besteld die geen coerive actie moet worden ondernomen tegen de Grote Aditya Kumar van 10 Garhwal Geweren, in verband met het overlijden van drie burgers in een vermeende Leger te schieten in Shopian laatste maand. Een bench, bestaande uit Chief Justice Dipak Misra, Justitie BEN Khanwilkar en Justitie DY Chandrachud, gaf een kennisgeving aan het Centrum en de Jammu en Kasjmir overheid en zocht een antwoord binnen twee weken in dit verband, ANI gemeld.

Advocaat Aishwarya Bhati, die ingediend de petitie namens Luitenant-Kolonel Karamveer Singh, de vader van het Leger, vertelde mediapersons, “Het Hooggerechtshof heeft uitgegeven een bericht naar het Centrum en Jammu en Kashmir regering, terwijl we zijn gevraagd om overlegging van een kopie van het verzoekschrift naar het kantoor van de Procureur-Generaal van India (AGI). Het hof heeft verzocht AGI ter verduidelijking van het Centrum van ‘ s staan op de zaak binnen twee weken. De overheid heeft ook gevraagd om een verduidelijking binnen de bepaalde tijd.”

Bhati toegevoegd, “Op ons verzoek heeft de rechtbank bevolen dat er geen dwingende maatregelen moeten worden genomen tegen de Grootste Aditya Kumar in het kader van de FIR ingediend tegen hem. Het is een positieve en een bemoedigende dag voor ons.”

Senior advocaat Mukul Rohatgi zei ESTHER, “Het hof heeft bevestigd het feit dat de zaak is vereist overweging van de Supreme Court en is gestopt met de procedure tegen de Grootste Aditya. Noch de staat, noch de Jammu en Kasjmir Politie kan nu worden ondernomen tegen de Grote voor wat hij deed in de lijn van plicht.”

Het hof verblijf bestelling kwam na Singh, in zijn pleidooi om de apex-hof, gesteld, dat het afvuren werd ondernomen om de controle van “een wrede en gewelddadige bende die betrokken zijn bij terroristische activiteiten” en dat de FIR overtreden van de fundamentele rechten van zijn zoon. De ambtenaar van het Leger voegde eraan toe dat de petitie werd ingediend “voor het beschermen van het moreel van de soldaten van het Indische Leger, die zijn geconfronteerd met alle kansen in de prestaties van hun bonafide taken en leggen hun leven in de lijn van plicht, zich te houden aan de waardigheid van de Indiase vlag”.

De Jammu-Kashmir Politie hadden ingediend een FIR onder artikel 302 (moord betaling) tegen het Leger en zijn eenheid naar het vuur te openen op een groep van stenen bekogelen mob in Ganovpora dorp in Shopian. Terwijl twee personen werden ter plekke gedood, een derde bezweken aan zijn verwondingen later. Het incident gevraagd Chief Minister Mehbooba Moefti om een sonde naar de moorden.

Lees | Meisje gewond bij Shopian afvuren bezwijkt

De petitie, die was ingediend door de advocaat van Aishwarya Bhati, zei: “De verzoeker is beperkt tot het dossier van het huidige schrift petitie voor vernietiging van de FIR… in het licht van de uiterst vijandige situatie op de grond, waarbij een FIR is geregistreerd door de lokale politie tegen de zoon van de verzoeker, die is een service ambtenaar van het Leger en werd de uitoefening van zijn bonafide taken…”

“De wijze waarop het indienen van de FIR in beeld gebracht en geprojecteerd door de politiek leiderschap en administratieve hoger-ups van de staat, weerspiegelt de zeer vijandige sfeer in de staat,” de petitie lezen.

“Het onhandelbare gedrag van de onwettige vergadering bereikt zijn hoogtepunt wanneer ze kreeg een Junior in Opdracht Officer en was in het proces van het lynchen hem tot de dood. Het was op dit moment dat de waarschuwingsschoten werden afgevuurd op de onwettige vergadering, die, volgens de genoemde voorwaarden van betrokkenheid, is het laatste redmiddel te worden genomen alvorens het vuur te openen. De onwettige vergadering opnieuw weigerde te sparen en de levensduur van de Junior in Opdracht Officer en daarom brand was rechtmatig geopend op de onwettige vergadering met als doel het verspreiden van de gewelddadige menigte en te beschermen overheids dienaren en goederen,” het verzoekschrift vermeld.

Lees | Shopian schieten: Ex-legerleider V P Malik eisen intrekking van de FIR

Op zondag, voormalig chef van het Leger Personeel, Algemene (retd) V P Malik uitgebreid zijn steun aan de ambtenaar van het Leger en eiste de terugtrekking van de FIR, waarin staat dat een soldaat heeft het recht om zichzelf te verdedigen. De voormalige legerleider genoemd de J&K politie besluit tot het boek de Grote Aditya Kumar als “totaal misplaatst en verkeerd” is, als de FIR is ingediend, zonder enig onderzoek naar het incident.

Ondertussen, de Nationale Commissie voor Mensenrechten besteld de Unie Minister van Defensie tot het indienen van een “feitelijke verslag” van de Unie Ministerie van Defensie, binnen vier weken, te weten van de situatie en de maatregelen die door het Centrum. De richtlijn kwam na een klacht van drie kinderen van officieren van het leger tegen de stenen bekogelen incident. De aanklagers zeiden dat ze werden gestoord door de aanvallen door onrustig en storend mob op de veiligheidsdiensten.

Lees | Shopian schieten: NHRC wil ‘feitelijk verslag’ van MoD over vermeende schending van de rechten van het Leger mannen in stenen bekogelen

“NHRC heeft genomen van een klacht vraagt de interventie voor een passend onderzoek in het recente incident met stenen bekogelen en de aanval door een weerbarstig en storend mob op het Leger van personeel in de Shopian district van Jammu & Kashmir op 27 januari 2018. Het verhogen van het probleem van de veiligheid van de soldaten en officieren van het Indische Leger, gestationeerd in ontmoeting opstand gebieden in Jammu & Kashmir en andere staten, de klacht gezocht om de aandacht te trekken van de Commissie aan de ontelbare en frequente gevallen van schending van de rechten van de mens van het leger personeel, met name in Jammu en Kasjmir,” NHRC zei in een officiële verklaring.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd