Pavlov-reflex van volksvertegenwoordigers aan de PM Modi opmerking verbrijzelt mythe dat govt werkt voor vrouwen, zegt Renuka Chowdhury

0
52

Renuka Chowdhury buiten het parlement. (Express-bestand foto: Praveen Jain)

Gerelateerd Nieuws

  • Israël-Palestina probleem kan alleen opgelost worden door PM Narendra Modi: Najma Heptulla

  • Beste beentje voor

  • Het ontkennen van Nehru zijn door

Het congres MP Renuka Chowdhury zei: “de Pavlov-reflex” van de mannelijke Parlementsleden aan de eerste Minister Narendra Modi ‘ s toelichting op haar lach breekt de mythe gemaakt over de overheid doet veel voor de vrouwen in het land.

“Recht van Shah Bano naar triple talaq, waar de regeringen hebben gemaakt van regels en gebrekkige regels en proberen vast te stellen normen voor de manier waarop vrouwen behandeld moet worden in de maatschappij, denk ik door lachen ik verbrijzelde die mythe en een misvatting dat er iets daadwerkelijk wordt gedaan voor de vrouwen in het hele land,” Chowdhury vertelde De Indian Express aan de zijlijn van de Moeilijke Dialogen gendergelijkheid conferentie in Panaji op zondag.

Vorige week, PM Modi gereageerd op Chowdhury het gelach tijdens zijn toespraak in de Rajya Sabha, met de opmerking, “Ramayan seriële ke baad aisi hasi sunne ka ab saubhagya mila hain.

“Ik heb in het Parlement 32 jaar tot datum. Als ik zou kunnen worden verteld door niemand minder dan de Minister-president van het land dat mijn lachen parallellen zijn met een zogenaamd negatief karakter, dan de vrouwenhaat draagt van de Ramayan. Immers, het karakter, ze trok een parallel met, wat was haar zonde, maar ze was gestraft. … De BJP is nog niet gerealiseerd dat we zijn omgedraaid en gebeten… Omdat vrouwen in het land hebben veranderd. Sinds het incident vrouwen vormen Surpanaka bendes, zeggen dat ze niet willen worden Sitas meer, zeggen ze, ‘we zijn Surpanakas en we steken onze ruis in alles’.”

In een commentaar op de de mannelijke collega ‘s van haar eigen partij, die werden gespot lachen om de PM’ s verklaring, Chowdhury zei ze werden getrokken door het Congres president Rahul Gandhi, waarna ze onmiddellijk bedekt en zei dat ze niet begreep wat er aan de hand was.

Ze zei dat ze kreeg steun van vrouwen MPs uit de hele partij lijnen, behalve voor de BJP, met Jaya Bachchan (SP), Vandana Chavan (NCP), Kumari Selja en anderen begeleidende haar om te voldoen aan de Rajya Sabha Voorzitter M Venkaiah Naidu tot het indienen van een protest. Op de Minister van Defensie Nirmala Sitharaman, die was de enige BJP MP gezien niet reageren als haar mannelijke collega ‘ s aangemoedigd, zegt ze, “Ze moet het weten, want zij is in een mannelijk domein, zoals de defensie-diensten. Ik ging naar haar en zei bedankt. Ze zei gewoon: we zijn allemaal vrouwen.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App