Na 6 uur per dag aan met Khattar, Jat outfits gesprek uit 15 februari protest

0
62

Haryana CM Manohar Lal Khattar

Gerelateerd Nieuws

  • Alle fietsen in Amit Shah Jind rally geldig PUC certificaten, NGT verteld

  • 325 dienstverlening aan burgers om te worden gelanceerd op SARAL platform: Haryana CM Manohar Lal Khattar

  • Wat is Rashtra Raksha Mahayagya?

Jat outfits, die had gedreigd om de lancering van een protest op 15 februari, samen te vallen met een motor rally door de regerende BJP tijdens de partij chief Amit Shah ‘ s bezoek aan Jind, geroepen uit hun roer op zondag.

De beslissing werd genomen door Alle India Jat Aarakshan Sangharsh Samiti president Yashpal Malik, die leiding gaf aan de Jat organisaties’ delegatie en voldaan Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar, Minister Birender Singh en diverse andere vertegenwoordigers van de regering in New Delhi op zondag.

De overheid en Jat organisaties een consensus is bereikt na een zes uur durende vergadering in Haryana Bhavan op zondag avond. De overheid, in een verklaring laat in de nacht, wordt overgebracht, dat was toegewijd aan de zaak van Jat gemeenschap en wordt het indienen van alle bijzonderheden met betrekking tot de status van Jat gemeenschap en de vertegenwoordiging in de regering, banen en onderwijsinstellingen om de Haryana Achteruit Klassen Commissie voor 31 Maart dus dat een definitieve beslissing kan genomen worden binnenkort.

Staat de overheid ook verzekerd Jat organisaties die de regering zal trekken alle strafzaken die in haar toepassing, met uitzondering van die onderzocht door CBI die werden geregistreerd tijdens de februari 2016 Jat reservering geweld in de staat. Khattar overgebracht dit aan de delegatie wordt geleid door Yashpal Malik.

Op een gezamenlijke persconferentie aangepakt door Khattar, Malik en Minister Singh na de vergadering werd overgebracht dat Rajya Sabha MP Bhupendra Yadav, die ook voldaan aan de Jat organisaties’ delegatie op zondag, heeft hen verzekerd dat de Jat reservering probleem met de Unie van de overheid.

Om te voorkomen dat een ongewenste situatie in Jind op februari 15, Khattar had uitgenodigd Jat organisaties geleid door All India Jat Aarakshan Sangharsh Samiti voor lezingen in Haryana Bhavan.

Yashpal Malik zei: “nu, we hebben onze 15 februari demonstratie. De overheid heeft ons verzekerd dat ze zich zullen terugtrekken van alle geregistreerde gevallen in verband met Jat reservering agitatie in Haryana, ongeacht de kaste van de verdachte. De overheid heeft ook zeker van zijn dat het passeren van een Wetsvoorstel in het Parlement omtrent het verlenen van reservering tot Jat gemeenschap in het bestuursapparaat en onderwijsinstellingen. De overheid heeft ook ons verzekerd dat ze zullen worden het indienen van de gegevens met betrekking tot Jat gemeenschap en de vertegenwoordiging in de regering, banen en onderwijsinstellingen binnen de gestelde periode. We zullen het observeren van het martelaarschap dag op 18 februari in het geheugen van degenen die hun leven verloren moeite om te zoeken, reserveren…”

Haryana regering onlangs trok 70 dergelijke gevallen, maar Malik had afzien van alle gevallen, ook in 90 gevallen van afschuwelijke misdaden zoals moord en poging tot moord.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App