Kina lovar “arbete först” politik för att skapa miljontals nya jobb

0
51

Kina behöver för att skapa jobb för 9,7 miljoner personer registrerade som arbetslösa och 8,2 miljoner nya högskoleexamen, samt arbetstagare som berörs av industriell kapacitet nedskärningar.

Relaterade Nyheter

  • Kina för att plocka 5,000 biografer för propaganda visningar

  • Indien ska anta en “mer nyanserad” inställning till Kina: ex-sändebud

  • 1 dödad, 12 skadade i attack kniv i Peking shopping mall

Kina kommer att öka deras skapande arbete och främja entreprenörskap i år, en taleskvinna för den övre statliga planner sade på söndagen, under press för att hitta arbete för miljontals arbetslösa och nya akademiker. Meng Wei av Nationella och Utveckling Reform Commission (NDRC) sade att Kina behöver för att skapa jobb för 9,7 miljoner personer registrerade som arbetslösa och 8,2 miljoner nya högskoleexamen, samt arbetstagare som berörs av industriell kapacitet nedskärningar.

China ‘ s urban-registrerade arbetslösheten sjönk med 3,9 procent förra året och har förblivit tämligen stabil trots att den ekonomiska tillväxten avtar och regeringen går vidare med planer på att skära ned den industriella kapaciteten.

Många bedömare anser dock att de officiella uppgifterna är en otillförlitlig indikator på arbetsmarknaden eftersom den bara mäter sysselsättningen i urbana områden och inte tar hänsyn till de miljontals migrantarbetare som utgör grunden för Kinas arbetskraft.

“Vi kommer att genomföra ett arbets-första strategi och mer aktiv sysselsättningspolitik…och kraftfullt främja sysselsättning och företagande,” Meng sade på en presskonferens på söndagen och tillade att skydda arbetstillfällen var grundläggande för Kinas stabil tillväxt politik.

Myndigheterna räknar med “nya tillväxt-motorer” som teknik och tjänster till stöd för skapande av arbetstillfällen.

Meng sa att Kina kommer att skapa en politisk miljö som stöder den digitala ekonomin och kommer att främja big data, artificiell intelligens och industriella sektorer internet.

NDRC kommer också att förbättra politiken för att stödja tillväxten av privata företag, som bygger på exempel på framgångsrika insatser från hela landet, noterade hon.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App