Kina løfter “arbeid først” – politikk for å skape millioner av nye jobber

0
51

Kina har behov for å skape arbeidsplasser for 9,7 millioner mennesker registrert som arbeidsledige og 8,2 millioner nye college nyutdannede, samt arbeidstakere som berøres av industrielle kapasitet kutt.

Relaterte Nyheter

  • Kina for å plukke 5,000 kinosaler for propaganda visninger

  • India skal vedta “mer nyansert” tilnærming mot Kina: ex-envoy

  • 1 drept, 12 skadd i kniv angrep i Beijing shopping mall

Kina vil øke sin jobbskaping innsats og for å fremme entreprenørskap i år, en talskvinne for det øverste statlige planner sa på søndag, under press for å finne arbeid for millioner arbeidsledige mennesker og nye college nyutdannede. Meng Wei av Nasjonal Utvikling og Reform Commission (NDRC) sa Kina behov for å skape arbeidsplasser for 9,7 millioner mennesker registrert som arbeidsledige og 8,2 millioner nye college nyutdannede, samt arbeidstakere som berøres av industrielle kapasitet kutt.

Kinas urbane-registrerte arbeidsledigheten falt til 3,9 prosent i fjor, og har vært generelt stabil, til tross for svakere økonomisk vekst og regjeringen smi videre med planer for å kutte tilbake industrielle kapasitet.

Mange analytikere si, imidlertid, at den offisielle data som er en upålitelig indikator på arbeidsforholdene fordi det bare måler sysselsetting i urbane områder og tar ikke hensyn til de millioner av migrantarbeidere som danner grunnfjellet av Kinas arbeidsstyrken.

“Vi vil gjennomføre en sysselsetting første strategien og mer proaktiv politikk sysselsetting…og kraftig fremme sysselsetting og entreprenørskap,” Meng fortalte en pressekonferanse på søndag, og legger til at det å beskytte jobs var grunnleggende for Kinas stabil vekst politikk.

Myndighetene stoler på “ny vekst motorer” som for eksempel teknologi og tjenester for å støtte jobbskaping.

Meng sa Kina vil skape en politisk miljø som støtter den digitale økonomien, og vil fremme big data, kunstig intelligens og industriell internett sektorer.

Den NDRC vil også forbedre politikk for å støtte veksten av private bedrifter, og bygge på eksempler på vellykkede politikk fra hele landet, hun bemerket.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App