Gezamenlijke verklaring: India, de verenigde arabische emiraten veroordelen gebruik van terreur als politiek

0
53

PM Narendra Modi betaalt eerbetoon aan de soldaten van de VAE op Wahat Al-Karama, in het centrum van Abu Dhabi.

Gerelateerd Nieuws

  • Israël-Palestina probleem kan alleen opgelost worden door PM Narendra Modi: Najma Heptulla

  • Beste beentje voor

  • Het ontkennen van Nehru zijn door

INDIA OP zondag kreeg de Verenigde Arabische Emiraten gebruik van de vaak herhaalde zin te definiëren Pakistan vestiging rol in het uitvoeren van grensoverschrijdende terrorisme in India, als beide naties gezegd in een gezamenlijke verklaring dat ze herhalen hun veroordeling voor de inspanningen “door de States om gebruik te maken van het terrorisme als instrument van overheidsbeleid”.

Dit is de voorraad uitdrukking die wordt gebruikt door India in bijna al zijn documenten en uitspraken over Pakistan vestiging rol van terrorisme die uitgaan van zijn grondgebied en gericht op India. Dit is de eerste keer, de verenigde arabische emiraten heeft gemaakt van de zin, signaleren van toenemende convergentie van standpunten over Pakistan-gesponsord terrorisme.

“Zij herhaalden hun veroordeling voor de inspanningen, met inbegrip van de door de Staten, om de religie te rechtvaardigen, steun en sponsor van terrorisme tegen andere landen, of te gebruiken terrorisme als instrument van overheidsbeleid,” de gezamenlijke verklaring zei op zondag na de eerste Minister Narendra Modi ‘ s bezoek aan de verenigde arabische emiraten, waar hij gesprekken gevoerd met de Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi en Plaatsvervangend Opperbevelhebber van de belgische Strijdkrachten.

De verklaring is een upgrade van de januari 2017 gezamenlijke verklaring, die werd uitgegeven tijdens de kroonprins ‘ s bezoek aan India voor de Dag van de Republiek feesten.

De 2017 verklaring had gezegd: “De twee zijden veroordeeld inspanningen, met inbegrip van de door de Staten, om de religie te rechtvaardigen, in stand houden en sponsor van terrorisme tegen andere landen.”

Zondag gezamenlijke verklaring zeiden de twee leiders “, uitgedrukt sterke veroordeling van extremisme en terrorisme in al zijn vormen en uitingen, ongeacht wie de daders zijn en hun motieven”.

“Ze verder betreurde hij de inspanningen van landen om te geven, religieuze en sektarische kleur politieke kwesties en wees op de verantwoordelijkheid van alle staten om controle over de activiteiten van de zogenaamde ‘niet-statelijke actoren’, en snijd alle steun aan terroristen operationele en bruut terrorisme uit hun gebieden tegen andere staten. De twee leiders het erover eens dat een vastberaden en geloofwaardige maatregelen moeten worden getroffen om veilige havens en heiligdommen dat bieden onderdak aan terroristen en hun activiteiten,” zei hij.

Hij wees erop dat diverse maatschappijen, India en de verenigde arabische emiraten zijn een toonbeeld van “geloofwaardige modellen tegen de neigingen van extremisme en radicalisme”. Het waarderen van de bestaande samenwerking op dit gebied met aan beide kanten “opgelost te verdiepen samenwerking in de strijd tegen extremisme en verdere versterking van hun inspanningen in de strijd tegen het terrorisme”, zei hij.

Zij besloten om samen te blijven werken in de richting van de vaststelling van India ‘ s voorstel voor een algemene Overeenkomst inzake het Internationale Terrorisme in de Verenigde Naties. Dit is een van de belangrijke punten, waar de definitie van terrorisme is uitgegroeid tot de steen des aanstoots voor veel landen.

Echter, in tegenstelling tot in 2017, er was geen sprake van de Pathankot en Uri terroristische aanslagen of aanvallen op VAE diplomaten in Afghanistan.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App