Dyal Singh College lärare säger upphävande av professor olaglig

0
54

Den Dyal Singh Högskola lärarförbundet krävde att Mandal s avbrytande återkallas “utan ytterligare dröjsmål”.

Relaterade Nyheter

  • Prakash Javadekar möter DU V-C, Dyal Singh College ordförande över byta namn på rad

  • Gå att göra Dyal Singh dag college kör in oppositionen

  • Dyal Singh kvällen högskola kunde snart funktion i morgon

Den Dyal Singh Högskola Teachers’ Association (DSCTA) har påstått att upphävandet av Kedar Kumar Mandal, Hindi lärare på högskola, i September förra året var “olagligt”. Mandal avbröts efter det att han skrev ett Facebook inlägg om Gudinnan Durga. Snart efter det att en BJP-stödda Nationella Demokratiska Lärare’ Framför (NDTF) lämnat in en polisanmälan i detta avseende och ABVP krävde hans avstängning.

I ett uttalande, DSCTA ordförande S K Parihar sade: “upphävandet var olagliga eftersom de obligatoriska godkännande i förväg av Rektor har inte erhållits per kontor poster. Ytterligare, han fick inte en ordentlig kallelse.”

Sett till Indian Express, Mandal bekräftat att han inte hade varit en chargesheet, men sade att han inte var medveten om V-C: s godkännande sökts för hans avstängning. “Jag bara väntar på min fjädring för att komma över och gå med i kollegiet,” sade han.

Styrande organ ordförande Noah Sinha sade, “lämpliga organ har redan vidtagit nödvändiga godkännande. Det är huvudmannens ansvar att se till att dessa rutiner följs på grund av GB rekommendationer. Han måste ha vidtagit nödvändiga åtgärder. Detta är i alla fall nu är en juridisk fråga, så låt lagen ha sin egen kurs.” Den DSCTA krävde att Mandal s avbrytande återkallas “utan ytterligare dröjsmål”. DSC huvudsakliga jag S Bakshi gjorde inte svara på frågor av Indian Express.

För alla de senaste Delhi Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App