DU ønsker paneler i alle høgskoler til å ta seksuell trakassering

0
68

Universiteter og høyskoler er pålagt å følge og gjennomføre BGI Forskrifter, 2015, på ‘forebygging, forbud og redressal av seksuell trakassering av kvinner ansatte og studenter i høyere utdanningsinstitusjoner’. (Representativt Bilde)

Relaterte Nyheter

  • Chaudhary Charan Singh Universitetet utsetter MBBS eksamen

  • BSTC 2018 melding: Søknad prosessen begynner på bstcggtu2018.com

  • Læreren hevder seksuell trakassering fra DU college fungerende rektor, han benekter lade

I kjølvannet av flere seksuell trakassering klager fra studenter og lærere mot autoriteter, Delhi University har bedt alle høyskoler for å sette opp et internt klager komité (ICC) på et prioritert grunnlag. To elever — en fra en Nord-Campus college og en annen fra et college i vest-Delhi — har arkivert seksuell trakassering klager mot sine lærere i løpet av den siste måneden. Forrige uke var det en tidligere gjesteforeleser av Swami Shraddhanand College innlevert en FIR mot college fungerende rektor påstand om seksuell trakassering. Han nektet for ansvaret.

I det første tilfellet, student nærmet Maurice Nagar politistasjon på Januray 31 og leverte en klage mot professor. Kvinnen, i sin klage, påstått at professoren ville stirre på henne, og ofte wink under klasser. Politiet sa at de har booket læreren.

I det andre tilfellet, student innlevert en klage med Vice-Chancellor Yogesh Tyagi og sendt påstått video bevis i en CD. I den tredje saken, og politiet sa at de har registrert en FIR basert på lærerens klage.
Et brev til høgskolene, utstedt av Proctor Neeti Sehgal på februar 8, heter det: “Det har blitt brakt til varsel om dette kontoret at sammensetningen av College Klager Komiteen og Kjønn Allergi Komiteen er ikke i samsvar med de retningslinjer som i mange høgskoler. Det er dette bedt om å gjennomføre valget av komiteen i henhold til retningslinjene.”

Universiteter og høyskoler er pålagt å følge og gjennomføre BGI Forskrifter, 2015, på ‘forebygging, forbud og redressal av seksuell trakassering av kvinner ansatte og studenter i høyere utdanningsinstitusjoner’. Som per ordre, alle høgskoler nødt til å publisere den endelige listen over kandidater til komiteen av 27. februar. Valg til komiteen skal avholdes på Mars 12, og resultatene er til å bli erklært samme dag.

Høgskolen klager komiteen består av en kvinne presiderende embedsmann, to forelesere, to ikke-undervisningspersonell, en representant fra en NGO organisasjon og tre valgt studentrepresentanter.

Men kilder sier høgskoler som har satt opp panelet knapt har noen studentrepresentanter. “Mer enn 70% av høgskolene står overfor dette problemet,” en kilde sa. Som per BGI forskrifter, og hver institutt for høyere utdanning må sensitise interessenter og tjenestemenn og la dem få vite om sine rettigheter.

Universitetet hadde i April 2017, spurte høyskoler for å utgjøre klagenemnda i henhold til forskrifter.

For alle de nyeste Delhi Nyheter, last ned Indian Express App