Donald Trump ondersteuning van vitaal belang als het Congres behandelt het immigratie probleem

0
49

De AMERIKAANSE President Donald Trump.

Gerelateerd Nieuws

  • Rechter regels tegen Donald Trump in de zaak over immigratie programma

  • ONS stelt voor $336 miljoen steun aan Pakistan, met $10 miljoen

  • Noord-Korea: VS kritiek van zijn rechten toont angst voor kernwapens

De Senaat begint een zeldzame, open debat over immigratie en het lot van de “Dromer” immigranten op maandag en Republikeinse senatoren zeggen ze introduceren President Donald Trump ‘ s plan. Hoewel zijn voorstel heeft geen kans van passage, Trump, is wellicht de meest invloedrijke stem in het gesprek.

Als het de bedoeling is om een wettelijke oplossing, Trump zal van cruciaal belang zijn, en soms de complicerende speler. Zijn dag-tot-dag turnabouts op de problemen overtuigde Democraten en Republikeinen en led sommige drang om het Witte Huis te minimaliseren zijn rol in het debat angst dat hij zal iets zeggen dat ondermijnt de inspanning.

Toch zijn de ultieme ondersteuning van vitaal belang als het Congres is te overwinnen verkiezing-jaar druk tegen het compromis. Senaat deal is waarschijnlijk zien dat het licht van de dag in de meer conservatieve Huis zonder de president ‘ s zegen en belofte te verkopen compromis om zijn hard-line base.

Trump, tot nu toe, heeft balked op dat front.

“De dinsdag Troef ten opzichte van de donderdag Trump, na de basis krijgt om hem,” is hoe Sen. Jeff Vlok, R-Ariz., een voorstander van het compromis, beschrijft de president en de impact conservatieve kiezers en zijn harde juiste adviseurs op hem hebben. “Ik weet niet hoe ver hij zal gaan, maar ik denk dat hij wil oplossen.”

Senaat Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., gepland is een eerste procedurele stemming voor de maandag avond te beginnen met het debat. Verwacht wordt dat lukt makkelijk, en dan is de Senaat zal sorteren door middel van voorstellen, misschien wel weken.

Democraten en sommige Republikeinen zeggen dat ze willen helpen de “Dromers” jonge immigranten, die geleefd hebben in de VS illegaal sinds ze kinderen waren en hebben slechts tijdelijk is beschermd tegen uitzetting door een Obama-tijdperk programma. Trump heeft gezegd dat hij de wil om hen te helpen en heeft zelfs voorgesteld een pad naar burgerschap voor 1,8 miljoen euro, maar in ruil wil $25 miljard voor zijn voorgenomen AMERIKAANS-mexicaanse grens muur plus significante stoepranden legale immigratie.

McConnell overeengekomen om het open debat, de Senaat een zeldzaamheid in de afgelopen jaren, na Democraten overeengekomen om te stemmen tot het einde van een drie-daagse overheid shutdown zouden ze gedwongen over de kwestie. Ze zou in eerste instantie gevraagd om een deal in de richting van het helpen van Dromers, niet een eenvoudige belofte van de stemmen.

De overhand te krijgen, een plan zal moeten 60 stemmen, wat betekent dat substantiële steun van beide partijen is verplicht. De republikeinen de controle van de kamer 51-49 maar GOP Sen. John McCain van Arizona is de thuisbasis voor weken vecht hersenkanker.

Zeven GOP senatoren zei zondagavond laat dat ze introduceren Trump kader, dat ze wel een redelijk compromis dat het Witte Huis de rug. De groep omvat Sens. Tom Katoen van Arkansas, John Cornyn van Texas, Iowa, Charles Grassley.

Democraten meedogenloos tegen Trump ‘ s plan, in het bijzonder het blokkeren van legale immigranten van het sponsoren van hun ouders of broers en zussen wonen in de VS. het heeft geen kans om de 60 stemmen nodig om te overleven. Het plan geeft GOP wetgevers een kans om het spel uit een positie, maar het zou bewijzen dat er een verlegenheid om het Witte Huis als sommige Republikeinen mee Democraten en hij wordt afgewezen door een aanzienlijke marge.

Een ander voorstel aan de oppervlakte, die wordt ondersteund door een aantal Republikeinen en vele Democraten, zou geven Dromers een kans op burgerschap, maar bieden geen border security geld of wettelijke beperking van immigratie. Het zou ook zeker niet.

De stemmen zijn ook mogelijk op een compromis door een kleine tweeledige groep geleid door Sens. Dick Durbin, D-Ill., en Lindsey Graham, R-S. C. Het zou mogelijk burgerschap voor honderdduizenden Dromers, $2,7 miljard voor de beveiliging van de grenzen en enkele wijzigingen in de wettelijke immigratie regels. McCain en Sen. Chris Coons, D-Del., zou bieden juridische status, maar niet noodzakelijkerwijs burgerschap en vereisen een hardere grens beveiliging zonder de belofte muur geld.

Trump heeft afgewezen beide voorstellen.

Sommige senatoren hebben besproken een kale plan om te beschermen Dromers voor een jaar in ruil voor een jaar ter waarde van security geld. Vlok heeft gezegd dat hij werkt aan een drie-jarige versie.

“Ik denk nog steeds dat als we een goed wetsvoorstel aan de president, die de steun heeft van 65, 70 leden van de Senaat, die de voorzitter zal accepteren en het Huis zal het ook,” Vlok vertelde NBC ‘s Meet the Press’ op zondag.

Het benadrukken van hoe moeilijk het is voor wetgevers om het vinden van een immigratie compromis, ongeveer twee dozijn gematigden van beide partijen hebben voldaan aan al weken te zoeken naar ‘common ground’. Zo hebben de Nummer 2 van de Democratische en GOP Huis en de Senaat leiders. Geen van beide groepen heeft een deal.

In januari, Trump uitgenodigd twee dozijn wetgevers van beide partijen in het Witte Huis in wat later een bijna een uur durende immigratie onderhandelen sessie. Hij vroeg hen om een vaartuig een “bill van de liefde” en zei dat hij zou tekenen voor een oplossing die ze stuurden hem.

Op een andere Witte Huis sessie dagen later vertelde hij Durbin en Graham hij verwierp hun tweeledige bieden. Hij gebruikt een godslastering te beschrijven Afrikaanse landen en zei dat hij liever immigranten uit Noorwegen, opmerkingen die verzuurd veel Democraten over Trump ‘ s bedoelingen.

Trump gemaakt van een klem-down op immigratie een hoofdbestanddeel van zijn 2016 presidentiële campagne. Als president heeft hij gemengde uitingen van sympathie voor Dromers met retoriek die gelijk immigratie, criminaliteit en drugs.

In September vorig jaar zei hij dat hij het was het einde van de Uitgestelde Actie voor de Jeugd Aankomsten programma, of DACA, waarmee Dromers tijdelijk wonen en werken in de VS Trump zei President Barack Obama was niet de wettelijke bevoegdheid tot het creëren van DACA.

Trump gaf het Congres tot 5 Maart op de een of andere manier te vervangen, maar een federale rechter heeft hem gedwongen te blijven van de beveiligingsmaatregelen.

Het hof blunting van de deadline is gemaakt congres actie waarschijnlijk nog minder. Wetgevers zelden moeilijk stemmen zonder forceren mechanisme _ zeker in een verkiezingsjaar. Dat betekende dat de Senaat het debat lanceren maandag zal vooral dienen om het frame een grotere strijd over de kwestie van de campagne.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App