Britiske, Irske PMs å besøke Nord-Irland, som oppfordrer til slutt til politiske krisen

0
58

Storbritannias Statsminister Theresa May. (Reuters)

Relaterte Nyheter

  • Brexit lovgivning under ild som det går inn i øvre hus

  • Bare Ikke Ensom: Alle samfunn har sine problemer

  • Britiske PM sier Russland prøver å weaponise informasjon

Britiske statsministeren Theresa May og Irsk leder Leo Varadkar vil møte med Nord-Irlands største politiske partiene i Belfast på mandag for å oppfordre restaurering av provinsens falle administrasjon. Nord-Irland har vært uten en leder og montering for over et år etter Irsk nasjonalistiske partiet Sinn Fein tilbaketrekning fra en maktdeling regjeringen med sin rival, Democratic Unionist Party (DUP).

Til tross for gjentatte tidsfrister, og de to partene har siden ikke klarte å komme noen ny avtale, slik at en mangel på politisk lederskap som kritikerne sier har satt på sidelinjen i Nord-Irland som Storbritannia forhandler sin exit fra Eu. En uttalelse fra Mai kontor sa at hun ville minne de politiske lederne av “mange presserende problemer mot Nord-Irland” og si at en oppløsning ville være til nytte for landets borgere.

Kan også si at god fremgang har blitt gjort i de siste dager, som et ekko av uttalelser fra både DUP og Sinn Fein på fredag. Varadkar, som på søndag advarte Kan hende at tiden rant ut for Storbritannia å stave ut akkurat hva slags post-Brexit tilbyr det ønsker fra EU, vil holde et møte med den Britiske statsministeren mens de to lederne er i Belfast, hans kontor sa.

Han vil også bruke besøket til å vurdere state of play i Belfast forhandlinger og oppfordrer partene til å komme fram til en avtale, kontoret hans sa i en uttalelse. Før siste runde av forhandlingene, vært uenighet om en rekke spørsmål, inkludert homofile ekteskap, noe som er ulovlig i Nord-Irland til tross for å være lovlig i resten av Storbritannia og Irland, rettigheter for Irsk språk høyttalere, og midler til inquests inn dødsfall i løpet av flere tiår av Protestantisk-Katolske sekterisk vold før 1998 fredsavtale.

Den Britiske regjeringen, som er å føre tilsyn forhandlingene sammen med den Irske regjeringen, har allerede vært nødt til å ta skritt mot regjerende regionen direkte fra London for første gang på et tiår, og satte sitt budsjett sent i fjor. Mange i provinsen frykt for at direkte regel ville ytterligere destabilisere den delikate politiske balansen mellom de to sidene som frem til i fjor hadde kjørt provinsen siden 2007 i henhold til vilkårene i 1998 God fredag fredsavtale.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App