UPP Lok Sabha bypolls: BJP banker på Modi-Yogi faktor, Oppositionen om sina “misslyckanden”

0
61

Den bypolls kommer också att vara ett test för Kongressen efter sin imponerande prestanda i Gujarat omröstningar i December och, mer nyligen, i bye-valet i Rajasthan. (Representativ bild)

Översta News

  • Indien vs Sydafrika 5th ODI-Live Cricket Streaming Online-Poäng: När och var att titta IND vs SA 5th ODI

  • Indien vs Sydafrika Live Betyg 5th ODI: Indien förlorar Shikhar Dhawan mot Sydafrika

  • Död av Asiens Jeanne d ‘ Arc

Med en månad kvar till Gorakhpur och Phulpur Lok Sabha bypolls, BJP satsar på “resultat av Modi och Yogi regeringar att behålla två platser samtidigt som Oppositionen räknar på “fel i Uttar Pradesh regeringen” att slita loss dem från det.

BJP är att räkna på “resultaten av Narendra Modi-ledda regeringen i Centrum och Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath,” för att få valframgången även som Kongressen har sagt att det kommer att lyfta fram de “brister i den statliga regeringen innan folket.

Gorakhpur och Phulpur Lok Sabha valkretsar var som lämnats av chief minister Adityanath och hans ställföreträdare Keshav Prasad Maurya respektive efter det att de blev medlemmar i UPP Lagstiftande Rådet.

Den bypolls kommer också att vara ett test för Kongressen efter sin imponerande prestanda i Gujarat omröstningar i December och, mer nyligen, i bye-valet i Rajasthan.

För BJP, Gorakhpur förutsätter betydelse eftersom det är en bastion för UPP Chief Minister Yogi Adityanath, som har representerat det i Lok Sabha fem gånger. Innan Adityanath, Gorakhpur var representerade i Parlamentet av sin mentor Avaidyanath tre gånger.

Phulpur, å andra sidan, som en gång var bastion av Kongressen, och som representeras av första Statsminister Jawaharlal Nehru, för första gången sett en saffran uppsving i och med 2014 Lok Sabha valet, när Maurya gick segrande ur.

Lok Sabha bypolls anses vara den första stora slaget vid omröstning, efter BJP stormade till makten UPP 2017 Församlingen valet, uppsamlare 325 ur 403 Montering platser tillsammans med sina allierade.

Valkommissionen hade på fredagen (9 februari) meddelade att bypolls på de platser som kommer att hållas den 11 Mars.

“BJP är alltid redo för valet. Vi är en kader-baserat parti. Jag är övertygad om att partiet kommer att förbättra sin vinstmarginal,” UPP BJP talesperson Rakesh Tripathi berättade PTI.

Utstrålar självförtroende att BJP kommer sopa bypolls, Tripathi sade, “den 11 Mars är en viktig dag för oss, eftersom det var på denna dag förra året att BJP och dess allierade hade packats 325 ur 403 Montering platser i UPP. Då (2017) vi hade satsat på prestanda Modi regeringen. Nu har vi resultaten av Yogi och Modi regeringar (för att visa att människor).”

Ta en gipp vid Kongressen och SP, sade han, “De två oppositionspartierna hade förfalskat en pre-enkät alliansen att tävlingen Församlingen omröstningar. Nu har Oppositionen är i stort sett utspridda. När de inte kunde skada BJP enigt hur kan de skada (BJP) genom att bestrida individuellt.”

Men Kongressen hävdade att en atmosfär av rädsla är rådande i UPP, och det kommer att lyfta fram misslyckanden av Yogi Adityanath regeringen före människor.

“Vi kommer att tävlingen från parlamentets båda valkretsar. UPP-regeringen har misslyckats kapitalt på lag och ordning framför. En atmosfär av rädsla är rådande i hela staten. Problemen är långt ifrån lösta,” UPP Kongressen talesperson Ashok Singh sagt.

Anklagar BJP “som inte fyller” sin enkät löften, Samajwadi Party sade att väljarna kommer att straffa BJP. “Vi är övertygade om att människor kommer att lära BJP en lektion för att göra falska löften under det senaste valet och som inte uppfyller dem,” SP talesperson Sunil Singh Sajan sagt.

“Vi är redo för omröstningar. Vi kommer att bestrida starkt på båda platserna på vår egen styrka.” Sajan hävdade också att den allmänna stämningen var inte gynnsamma för BJP-ledd staten på grund av den dåliga lag och ordning situation.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App