Rädsla för tentor skapat bland studenterna, säger Yogi Adityanath som 10 lakh hoppa UPP styrelsen tester

0
55

UPP CM Yogi Adityanath sagt att det är nödvändigt att tänka på hur prov kan förenklas ytterligare (Snabb Photo/Gajendra yadav)

Relaterade Nyheter

  • McCann till varumärket Uttar Pradesh turism nav

  • Allahabad Dalit student död: Mayawati, Akhilesh Yadav slam UPP regeringen

  • UPP Styrelsen tentor resultaten visar inte fuska lika misslyckas examen

En rädsla för att examen har skapats bland studenter, Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath på lördag sade, med betoning på behovet av att göra undersökningar enklare efter över 10 lakh testade hoppas över statens styrelse tester i de sista fyra dagarna. Den kraftiga dopp i figuren kommer i kölvattnet av åtgärder som vidtagits av Uttar Pradesh regeringen mot den utbildning maffian som stöd i användandet av otillbörliga medel.

“När vi sade: låt oss göra en fusk-utan examen (sedan) 10 lakhs studenter hoppade av. Detta är den siffra som fram tills nu. Jag vet inte vad som kommer att hända i framtiden,” Adityanath sagt. I Uttar Pradesh chief minister talade vid boklansering av Premiärminister Narendra Modi ‘Examen Krigare” i sin Hindi version.

“En rädsla för tentor skapas bland studenter,” chief minister sade, att lägga boken av statsministern kommer att bidra till att lösa denna aspekt. “Vi ser och vi kommer inte att lämna det vid detta. Det är nödvändigt att tänka på hur prov kan förenklas ytterligare,” sade han. Chief minister noterat att examina inte bör ses som en utmaning utan som en del av den dagliga rutinen.

Han gav ett exempel på en kanwar yatra från Ghaziabad-Haridwar där, hävdade han, över 4 crore personer deltog förra året. “När jag tog en bedömning av situationen, fick jag höra att flera instruktioner hade varit att undvika varje sådan ogynnsam incident. Tjänstemän sade att vi har stoppat användningen av mikes, conches och bells”, sade han.

Adityanath sade han frågade tjänstemännen om varför de försöker införa ett förbud mot yatra. Han sade tjänstemän berättade för honom att dess rutt passerar genom känsliga områden och det var svårt att bemanna dem. “Jag sa att tillåta människor att använda mike, conches och klockor enligt Högsta Domstolen riktlinjer. Inspirera människor så att de själva välkomnar yatra och vara en del av det”, säger Yogi och sa att det fanns inga störningar under processionen.

Han hävdade att hade regeringen lägger hinder då skulle det inte ha varit lätt att genomföra pilgrimsfärden. “Så, föräldrar och lärare inte bör införa någon form av hinder för studenter och ge dem ett gynnsamt klimat för att klara tentor,” sade han dra en parallell. I Uttar Pradesh chief minister hävdade att nästan sex lakh ungdomarna hade inskrivna för en färdighet utvecklingsprogram som under de senaste 10 månaderna.

Av dessa 2,5 lakh ungdomar rensat tester och mer än 1,4 lakh fick placering och tjänar mellan Rs 15 000 till 40 000 som sitter i byarna. Han sade att använda sig av teknik i 14,000-tal butiker i staten skulle hjälpa till att spara av Rs 35 crore en månad.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App