Oktober-desember resultatene sesongen viser uptick i forbrukernes etterspørsel

0
50

Tata Steel fikk sin netto gevinst stiger nesten fem ganger om kort av estimater.

Oktober-desember kvartal inntekter sesongen fortsetter å opprettholde sin damp med de fleste bedrifter å legge ut en anstendig sett av tall med etterspørselen viser tegn til å plukke opp. Management kommentar har så langt vært oppmuntrende fra de fleste av selskapene som har erklært resultater om stigende inngang koster fortsetter å være en bekymring. Selv om tegn på beskjedne recovery kan ikke utelukkes, ville det fortsatt være for tidlig å konkludere med at en full vekkelse har funnet sted.

Tata Steel fikk sin netto gevinst stiger nesten fem ganger om kort av estimater. Overskuddet ble påvirket til en viss grad på grunn av noen avsetninger for gruvedrift som pålegges av Høyesterett. Netto salg var mer enn anslag, vokser av 15.23 prosent fra år til år, noe som også kjørte opp ebitda-margin. Firmaet sa ytelsen var i stor grad drevet av økt innenlandsk volumer og bedre realisasjoner på tvers av landegrenser.

For landets største to-hjuling produsenten, Helt MotoCorp, vekst i volum var lyden som de fleste festivaler falt i løpet av kvartalet. Selskapets totale inntekter økte med 17 prosent, mens y-o-y mens dypping av 12.6 prosent q-o-q som volumer var opp 16 prosent y-o-y, og dyppet med 15,4 prosent q-o-q. Realisasjoner gikk opp med 0,8 prosent y-o-y og 3,3 prosent q-o-q. Råvarekostnadene til salg kom inn på 67.4 prosent mot 66.1 prosent y-o-y som virkningen av stigende priser RM føltes godt i dette kvartalet. Marginene var på 15.8 prosent, som var litt lavere enn forventet, noe som konkurransedyktig intensitet sammen med høyere markedsføring tilbringer ble observert i løpet av kvartalet.

Analytikere hevder at volumet veksten vil fortsette i de kommende kvartalene som selskapet utfører godt på scooter side. Dette ville bli hjulpet av behovet for motorsykler plukke opp i rurale markeder. I urbane markeder lanseringer av premium bikes er forventet å få godt utbytte.

Mahindra og Mahindra også lagt inn tall i tråd med estimater og ledelsen forventer at etterspørselen vil være oppe selv om analytikere ser også press på selskapet som andre auto-produsenter har også begynt å fokusere på den utility vehicle segmentet.

En clutch av selskaper som Eicher Motorer, Cipla, SpiceJet og ACC også lagt inn tall som enten var i tråd med estimater eller over det. FE

For alle de nyeste Nyheter, last ned Indian Express App