Oktober-December resultat säsongen visar uppgång i efterfrågan

0
61

Tata Steel såg årets resultat stiga med nästan fem gånger om kort av uppskattningar.

Oktober-December kvartalet säsongen fortsätter att behålla sin ånga med de flesta företag som utstationerar en bra uppsättning av nummer med konsumenternas efterfrågan visade tecken på att plocka upp. Ledning kommentar har hittills varit uppmuntrande från de flesta av de företag som har förklarat resultat trots stigande ingående anskaffningsvärde fortsätter att vara ett bekymmer. Dock tecken på viss återhämtning kan inte uteslutas, men det skulle fortfarande vara för tidigt att dra slutsatsen att en hel väckelse har ägt rum.

Tata Steel såg årets resultat stiga med nästan fem gånger om kort av uppskattningar. Vinsten påverkades till viss del på grund av att vissa avsättningar för gruvdrift, verksamhet som på uppdrag av Högsta Domstolen. Nettoomsättningen ökade med mer än uppskattningar, växer med 15.23 procent jämfört med året innan, som också körde upp ebitda-marginalen. Företaget sa att resultatet var till stor del drivet av bättre inhemska volymer och bättre realiseringar över geografiska områden.

För landets största två-hjuling tillverkaren, Hero MotoCorp, volymtillväxten var ljud som de flesta av de festivaler som föll under kvartalet. Bolagets totala nettoomsättningen ökade med 17 procent y-o-y medan doppa med 12,6 procent q-o-q som ökade med 16 procent y-o-y, och doppade med 15,4 procent från f-o-f. Realisationer var upp 0,8 procent y-o-y och 3,3 procent f-o-f. Kostnader för råmaterial till försäljning kom in på 67,4 procent mot 66,1 procent y-o-y effekterna av stigande fasta priser kändes bra i det här kvartalet. Marginalerna kom in på 15,8 procent, vilket var något lägre än väntat konkurrenskraftiga intensitet tillsammans med högre marknadsföringsutgifter observerades under kvartalet.

Analytiker hävdar att volymen tillväxten skulle fortsätta under de kommande kvartalen som företaget presterar bra på skoter sida. Detta skulle vara hjälpt av efterfrågan på motorcyklar plocka upp på landsbygden marknader. I städernas marknader lanseringar av premium cyklar förväntas ge god utdelning.

Mahindra Mahindra och också publicerat siffror i linje med bedömningar och ledningen förväntar sig att efterfrågan kommer att vara stark även om analytiker ser också trycket på företag som andra biltillverkare har också börjat fokusera på utility vehicle segment.

En koppling av företag som Eicher Motors, Cipla, SpiceJet och ACC också publicerat siffror som antingen var i linje med beräkningar eller över det. FE

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App