Narendra Modi i Muscat: PM tar gräva på Kongressen, slår sin “stil av vanstyre, som håller’

0
57

Statsministern sade att hans regering är att utveckla nästa generations infrastruktur i landet med tanke på behoven av 21-talet.

Ta en utgrävning vid Kongressen, Premiärminister Narendra Modi ikväll sade Indiens bilden hade lidit på grund av en lång lista av bedrägerier i den tidigare regimen och hans regering arbetat hårt för att ändra “stil av vanstyre, som håller på”. Ta itu med den Indiska diasporan på Sultan Qaboos Sports Complex i Omans huvudstad, dit han anlände denna kväll på ett två dagars besök, Modi sade att med mantra om “minst regeringen, högsta ledningen”, hans regering var att arbeta för att göra medborgarnas liv enklare.

“Landet inte kan nå framsteg i det 21: a Århundradet med en stil av vanstyre, som håller. Den långa listan av bedrägerier (i tidigare regimen) hade skadat Indiens bild. Vi har arbetat hårt för att föra ut landet från att fas av vanstyre, som håller på,” sade han. Modi sade att hans regering har skrapat 1400-1450 föråldrade lagar, gjort förfaranden enkel, uppmärksammar människors problem med uppriktighet och vidta åtgärder på dem som en del av ansträngningarna att förändra den kultur av styrning i nya Indien.

“Vi arbetar alla mot en “nya Indien”, där de fattigaste av de fattiga kan sträva efter att uppnå sin dröm,” Modi sa en jublande publik under sitt timslånga tal. “Folk har redan börjat känna en förändring”, sade han, mitt ramsor “Modi Modi’. Statsministern sade att hans regering är att utveckla nästa generations infrastruktur i landet med tanke på behoven av 21-talet.

“Vi arbetar för att göra transportsektorn medberoende. Motorväg, luftvägar, järnvägar och vattenvägar integreras tillsammans enligt alla andra behov”, sade han. Modi sade i new Indien, det finns inga bedrägerier och beslut är inte längre undvikas. Han sade utmaningar är accepterade och mål uppnås. “Det här är exempel på en föränderlig arbete med kultur i nya Indien”, sade statsministern.

“När beslut fattas med ren avsikt och tydlig politik, nationen sparar pengar. När de befintliga resurserna utnyttjas bäst, landet sparar pengar”, sade han, med hänvisning till exempel på hur hans regering har sparat en lakh och 40 tusen rupies crore genom ökad effektivitet.

“Vi omförhandlas olja erbjudanden (undertecknad av den tidigare regimer) med Qatar och Australien och nu måste vi betala Rs 12,000 crores mindre än vad vi skulle ha betalat,” sade han. “Med hjälp av teknik, vår regering som används direkt nytta för tekniköverföring och sparade över Rs 57,000 crore pengar som kunde ha gått i fel händer”, tillade han. Han sade i årets budget, att hans regering hade infört försäkring för 10 crore fattiga familjer som kan dra nytta av fem lakh rupier per år.

“Även ut belackare är inte motsatta ordningen, men undrar hur kan det vara möjligt? Jag vill bara säga att Indien är ett land som en gång beslutar, slutför en uppgift,” sade han.

Modi berättade medlemmarna i det Indiska samhället att de är parter i arbetet med att uppnå vision av nya Indien. “De åtta lakh Indianer i Oman är goda ambassadörer som har bidragit till utvecklingen av landet. Jag får en känsla av hem i Oman. Detta är möjligt bara på grund av de människor och ledarskap i Oman,” sade han. Statsministern sade att det faktum att han levererat öppningsanförande på World Regeringen Toppmötet i Dubai visar att Indien är växten växer.

“Under de senaste tre åren har vi arbetat för att förbättra Indien relation med Gulf-länderna”, sade han, och tillade att med Indiens ökande framsteg och trovärdighet, Gulf-länderna har ökat deras intresse i landet. Modi sade band av Indien och Oman har alltid varit stark trots upp-och nedgångar i den politiska miljön i de båda länderna. Han sade också att Indiska diasporan har spelat en viktig roll i att stärka dessa band.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App