Med totala tillgångar värda $950 miljarder, Mumbai är 12: e rikaste staden globalt

0
69

Enligt en rapport från Nya Världen Rikedom, ekonomisk navet i Indien är den 12: e rikaste staden, följt av Toronto. (Snabb bild)

Relaterade Nyheter

  • 8,142 ärenden i Mumbai arbetsdomstolen

  • Mumbai: MACT avvisar hemmafru “framtida inkomstförlust” påstående

  • Mumbai: Tre innehas för rån polisen säger gäng av sju instängd män som använder FB

Indiens ekonomiska huvudstad Mumbai, med en total förmögenhet på $950 miljarder kronor, har utsetts bland de 15 rikaste städer världen, medan New York toppar listan, säger en rapport. Enligt en rapport från Nya Världen Rikedom, ekonomisk navet i Indien är den 12: e rikaste staden, följt av Toronto med en total förmögenhet på $944 miljarder, Frankfurt (14: e, $912 miljarder) och Paris (15: e, $860 miljarder euro).

Totala tillgångar, hänvisas till privata förmögenhet som innehas av alla individer som bor i varje stad. Det inkluderar alla deras tillgångar (egendom, kontanter, aktier, affärer intressen) med avdrag för alla skulder. Statliga medel är undantagna från siffrorna. Mumbai också finns med bland de topp 10 städer i termer av miljardären befolkningen. Staden är hem till 28 miljardärer, individer med $1 miljard eller mer i nettotillgångar.

Om Mumbai, enligt rapporten, “den Totala mängd som hölls i staden uppgår till $950 miljarder kronor. Mumbai är en ekonomisk navet i Indien. Det är också hem till Bombay Stock Exchange (BSE), den 12: e största börsen i världen. Stora industrier i staden är bland annat finansiella tjänster, fastigheter och media”. Att gå framåt, Mumbai förväntas vara den snabbast växande staden (i termer av välstånd tillväxt under de kommande 10 år), lagt det. Listan över de 15 rikaste städer toppas av New York. med en total förmögenhet på $3 biljoner.

“Hem till de två största börserna i världen. Områden runt om i New York till exempel Connecticut och Long Island innehåller också en stor mängd av rikedom som inte ingår i denna siffra,” enligt rapporten. London andraplatsen på listan med $2.7 biljoner, följt av Tokyo ($2.5 biljoner) och San Francisco Bay area (2,3 biljoner dollar). Andra i listan inkluderar Beijing ($2,2 biljoner), Shanghai (sek 2 miljarder), Los Angeles ($1,4 biljoner us-dollar), Hong Kong ($1,3 biljoner), Sydney ($1 biljon), Singapore ($1 biljon) och Chicago ($988 miljarder).

Bland de 15 städer anges, San Francisco, Peking, Shanghai, Mumbai och Sydney var den snabbast växande i fråga om rikedom tillväxt under de senaste 10 åren, enligt rapporten. Anmärkningsvärda städer, som bara missade topp 15 är: Houston, Genève, Osaka, Seoul, Shenzhen, Melbourne, Zürich och Dallas, det läggs.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App