Kostbare forslag: Rush å benytte Madhya Pradesh er MSP-ordningen

0
59

Mens FB har tradisjonelt hatt lavere priser enn andre stater for de fleste avlinger, etter gjennomføringen av ordningen i September 2017, prisen forskjellen har økt.

Relaterte Nyheter

  • RJD å starte agitasjon hvis Senteret ikke klarer å gi bønder 50% av produksjonskostnadene

  • Kharif MSP vil styrke bønder: CM Devendra Fadnavis

  • Maharashtra govt planer om å bringe lovgivningen for å håndheve MSP

Sentrum er ennå å trene modaliteter av sin MSP-basert mangel betaling ordningen, men hvis Madhya Pradesh er bare-konkluderte Bhaavantar Bhugtaan Yojana (BBY) er noe å gå etter, ordningen vil bli en kostbar.

Markedet ankomster av avlinger prøver å benytte ordningen har skutt opp av fire ganger i tilfelle av kontor ga — i forhold til året før hvor det var ingen slik ordning — og 50 prosent hver i tilfelle av mais og soyabean. I forhold til 2016-17 når 3.6 lakh tonn mais kom til markedet for salg, det var 5.5 lakh tonn i 2017-18, tall for kontor ga økte fra 1,5 lakh tonn 6,3 lakh tonn og fra 12.6 lakh tonn til 18,8 lakh tonn for soyabean.

Den Madhya Pradesh regjeringen har brukt nær rundt Rs 2,000 crore for ordningen dette året. Siden det kun er et lite antall av bøndene er fortsatt registrert for det, tallene vil øke neste år. Rundt en tredjedel av kontor ga produksjon ble registrert for ordningen i Madhya Pradesh, mindre enn en femtedel i tilfelle av soyabønner, en tidel for mais, og en av det tjuende for groundnut.

Mens FB har tradisjonelt hatt lavere priser enn andre stater for de fleste avlinger, etter gjennomføringen av ordningen i September 2017, prisen forskjellen har økt. Kontor ga priser i MP var 93 prosent av de som i Rajasthan i FY17 men dette falt til 77 prosent i FY18, og fra 65 prosent til 57 prosent når en sammenligning er gjort med Uttar Pradesh. Prisene på mais var 91 prosent av de som er rådende i Karnataka i 2016-17, og dette falt til 88 prosent i 2017-18. Prisene på mais var 6 prosent høyere i sammenligningen med de i Maharashtra i 2016-17, men var 4 prosent lavere i 2017-18.

For å sikre at næringsdrivende i Madhya Pradesh er ikke i stand til å manipulere markedene for mye, staten har tatt priser utbredt i to andre delstater i tillegg til å beregne en referanse pris. FE

For alle de nyeste Nyheter, last ned Indian Express App