Kön och sexuella övergrepp : Ingen väg ut i världen av anklagande Listor

0
59

Ett liv som inte bara bestäms av världen, snarare produceras genom sina motstridiga krafter. Innan jag glömmer bort att nämna att jag också är en “överlevande”; utdragna barnmisshandel och övergrepp i vuxen ålder (Representativ Bild/ Fil)

Eftersom det här verkar vara säsongen av deklarationer och uttalanden – jag skulle vilja göra ett par om mig själv. Jag är en 30-årig kvinna, en student vid Jawaharlal Nehru University, ganska kul kärleksfull, ibland vresig och vid andra tillfällen ganska bra, hälsosamt flirtig, våldsamt självständig men också milt strävan efter uppmärksamhet. Jag ligger många gånger – ibland av tvång och mot andra på grund av nödvändigheten. Om några dagar befinner jag mig nitad med sexuella skämt med sannolika och osannolika samarbetspartners och andra dagar, jag känner mig uttråkad obegripligt. Jag är i ständig olidlig medvetenheten om ” ego problem, inom mig själv, men jag har också den speciella talang att kunna lukta nedlåtenhet och rätt i andra från en mil bort. Jag har hittat min smak i musik, mat, film, människor, resor och sex förändras ganska kraftigt under de senaste åren. Denna förändring och dess medvetenhet, tror jag, är kärnan i det politiska livet.

Översta News

  • Glad Maha Shivratri 2018: Önskar, Hälsningar, Shiva Foton, Shivratri Bilder, Citat, SMS, Facebook-Status och WhatsApp Meddelanden
  • Död av Asiens Jeanne d ‘ Arc
  • Sui Dhaaga en första titt: Varun Dhawan och Anushka Sharma är den perfekta små-stad par

Ett liv som inte bara bestäms av Världen, snarare produceras genom sina motstridiga krafter. Innan jag glömmer bort att nämna att jag också är en “överlevande”; utdragna barnmisshandel och övergrepp som vuxen. Vad som gör att jag kanske ännu mer, deklarerat att en av de män som ofredade mig, en lärare på Delhi University, var på namn och skam lista som sammanställts och publicerats av en studiekamrat, Raya Sarkar.

När första konfronteras med den här listan och de större sammanhang av Harvey Weinstein upplysningar, jag undrar om att gå röster med flera unga kvinnor mellan institutioner bör vara en naturlig sak att göra. Särskilt eftersom mekanismer för att hantera och minska sexuellt våld inom dem har ofta visat sig vara dysfunktionella och till och med fientlig. Vidare har många av de anklagade verkade ha haft någon form av kulturell och intellektuell slagkraft, som är ibland tillräckligt för att både locka och skrämma unga(er) kvinnor kollegor och studenter.

Vad gjorde Listan ännu mer tilltalande vid första ögonkastet var att denna ilska hade varit utlöst (delvis) på grund av utmärkt undersökande journalistik som bedrivs av Emily Stål, Mikael Schmidt, Katie Benner, Jodie Kantor och Meghan Twohey — alla skriver för New York Times’ och rapportering på den kultur av våld och straffrihet i “Fox News”, Silicon Valley och Hollywood respektive.

Deras befogenhet att skriva många människor i hela världen eftersom det verkade, som fungerar sexuellt våld i en modern, technologized och liberala samhälle som höll på att äntligen blottlagda. I den anda av ansvarsfull journalistik, det var en detaljerad beskrivning av det våld som begås på överlevande, bokföring av flera överlevande, noggranna observationer om avtal och klausuler (att göra rapportering av missbruk på arbetsplatsen ännu svårare), hänvisningar till e-post, sms, hotell bokningar, non-disclosure-avtal, avveckling paket och även ögonvittnesskildringar.

Vad gjorde dessa utsätter övertygande var att allt de överlevande i anspråk och de utredningar som pekade mot var också fram till att den tilltalade samt relaterade institutioner för sina kommentarer. Varje enskild rapport och följa upp var intresserade av att lyssna inte bara till kvinnor, men också för att de män som hade påstått att sätta dem genom förnedring och ångest. Vad man hade då, var en känslig och noggrann modell för att höra vittnesbörd, tittar på spår av bevis och be om förtydliganden från dem som anklagas för att tillfoga smärta.

Så även när Donald Trump, Bill Cosby och många andra mäktiga människor hade fått off the hook, dessa berättelser om sexuellt våld och sexuella övergrepp, på grund av det arbete som lagts ned på dem, lyckats att få verklig effekt genom uppsägning av avtal och inledande av straffrättsligt sviter. Flera av dessa journalister har sedan dess visat att skrämmas och hotas av mäktiga män de var att undersöka. Men de, och de publikationer som de skriver har fortsatt oförtrutet och tagit fullt ansvar för de namn som i sina artiklar.

I en intervju med ‘Olika’ magazine, Jodie Kantor specifikt ställde en fråga om källor:

Q: en Del butiker är nu publicerade historier om påstådda antastare utan några källor kommer på posten. Som går att frågor om makt och konsekvenser. Tror du att det är rätt att historiskt sett han alltid var tvungen att gå ut om de ville ha rättvisa?

Kantor: Det är en rimlig fråga, och det finns kvinnor som har sagt till oss, & citat Varför är det kvinnors arbete för att göra detta? Jag ville inte göra något för att bli trakasserad. Jag var bara visar upp till jobbet varje dag, så varför är detta mitt problem att lösa?" Vi tar denna fråga på allvar. Vi söker sorter av bevis. Du skulle kunna hävda att spela in vittnesmål från kvinnor är den viktigaste ingrediensen, men det finns andra former av bevis för. Det är interna dokument. Det finns e-post. Det finns mänskliga resurser poster. Det är uppgörelsen spår. Vi betonar de andra ingredienserna eftersom vi vill ta bördan av de kvinnor som mycket som möjligt.

Vad Kantor säger så blir det ännu mer angeläget när det är en större iver att förneka kvinnor än att försöka delta med sina erfarenheter. Att försöka få reda på mer genom att ställa fler frågor från både överlevande och förövare, för att försöka backa upp påståenden med register och att konfrontera könsrelaterat social obalans med “due process” – det blir då en handling av medkänsla och mod.

Nu vänder sig till publicering i Indien på Listan över 72 ‘sexuella rovdjur’; från Södra Asien, som arbetar i olika akademiska institutioner över hela världen. I trots av att vilja alliera sig med dem som har kränkts — det är just av de skäl som verket av flera journalister utomlands flyttade mig — att jag har varit upprörd över hur saker och ting har utvecklats här.

Mycket har redan påpekats om vad som var fel i att sätta upp en crowd-sourcade, verifierad lista med namn i det offentliga rummet utan någon känsla av ansvar eller ansvarsskyldighet. Särskilt oroväckande i detta avseende var utbyte mellan politiska teoretiker och historiker Partha Chatterjee och advokat-i-utbildning och aktivist Raya Sarkar, där på ombedda av Chatterjee varför hans namn fanns med på Listan, Sarkar svarade med att säga att hon inte hade betalat mycket uppmärksamhet som hon var i mitten av sin examen. Hon tillade att hon hade gjorts administratören för Listan, men någon annan kunde lika gärna ha varit. Jag citerar Sarkar: s svar nedan:

“Kära Partha Chatterjee, jag var inte uppdatera kalkylark, Inji var. Jag tog bort kalkylblad sedan dess, eftersom det är ett osäkert sätt att rapportera som Google Docs kan vara hackat enkelt. Jag gjorde listan FÖRSTA på FB (Facebook), då Inji sätta det hela i ett kalkylblad. Inji inte behöver förklara, kanske de inte var följande trådar noga, jag vet inte. Jag var precis gjort en admin (vem som helst kan vara något). Jag var inte betala uppmärksamhet till det kalkylblad som jag har midterms att studera för och detta har varit mycket överväldigande för mig. Jag har inte hållt reda för vilket jag ber om ursäkt. Men, om detta är det enda svar, istället för att ta ansvar, för att sedan aldrig sinne.”

Ytterligare Inji Pennu (den person som nämns av Sarkar ovan), en journalist sortera listan, skrev på Facebook, "jag var mer ute efter universitet och statlig nivå som ett aggregat. Inte bara ett enda namn, eftersom att för mig att det var inte det jag försökte komma fram till."

Ansvar var på gång att tas och skytt, orsaken till uttryck kvinnors ångest i avsaknad av tillgång till på grund av kursen, var att reduceras till en distraherad spelet passerar paketet, frågorna var att undvikas från “utanför”, men också från de andra överlevande.

Under tiden den förteckning som publiceras av Malathi Kumari och sammanställs av Dalit-Bahujan aktivister som hade namn av flera Dalit-Bahujan studenter och inte bara kraftfulla savarna män, möttes med total tystnad, tills ett förtydligande har utfärdats av Kumari sig själv på Facebook som sa; “Vi är också överraskade och oroas av den oansvariga hantering av denna oerhört allvarlig fråga av många, inklusive ‘lista’ som utnyttjas för att reglera poäng och alla typer av casual hämndlysten ändamål, som vi aldrig tänkt att det ska vara.”

Försök bild hur skrämmande det måste ha varit för någon som mig, som har blivit antastad av en man på Listan, för att förverkliga oetiskt bekymmerslöst med vilket namn var kastas runt? Här måste jag också nämna uttalande om “Kafila”, bara några timmar efter att den första Listan publicerades.

Inlägget börjar med att upprätta den politiska meriter av undertecknarna. Det verkar nästan helt närsynt mot den drivande kraften i detta ögonblick, där “okända” kvinnor som har varit alltid varit i marginalen av den feministiska diskursen, skulle kunna komma ut till allmänheten för att ändra samtal kring kvinnors liv. Medan i huvudsak uttalande var säkerställa kvinnor av stöd bör de vill gå igenom på grund av processen, brådska med att be om Listan tas ner verkade malplacerad.

Att det är nästan omöjligt att ta bort innehåll från cirkulerar på Internet, är något som borde ha varit en utgångspunkt för alla svar på den listan. Nu, att dessa namn var redan på Internet, är den giltig oro runt en obekräftad namngivning av personer som kunde ha kommit upp genom att föreslå andra typer av digitala forum som diskussionstrådar, grupp-chattar, e-postlistor — dessa kan existera parallellt och inte i realtid headlock med vigilante namers och shamers.

På detta sätt, frågor kunde ha flyttat bort från hierarkiska krav på feminism och varit mer inriktade på att ansvarighet (och nödvändigheten av dess jämn fördelning mellan yngre och äldre feminister lika) och möjligheter som finns för vidare samtal.

Vad som också var lika kontraproduktivt var bevittnar äldre kvinnor som heter namn som “käring” som ironiskt nog kommer från praxis branding kvinnor som häxor. Frågan om kast, för var upp och sedan plötsligt knuffas åt sidan; jag har redan nämnt den andra listan och dess försvinnande.

Tänk om namn som Harvey Weinstein, Bill O’ Reilly, Chris hade varit flöt utan något att backa upp dem? De kvinnor som har drabbats av deras händer skulle inte bara varit låt ned men också kritiserad. Icke-ansvar för dessa män skulle ha cementerats.

Jag har hört många säga att man nu åtminstone män kommer att vara försiktig eller kvinnor varnas. Tvärtom, jag känner den så kallade “Raya Sarkar” Lista har fördjupat utanförskap av kvinnor som har blivit kränkt, speciellt för de som vägrar att låta sin ilska cloud deras bedömning av vad som är etiskt. Som vägrar att tala i den fräcka språk av oavsiktliga skador.

Det har skapat en påfrestande situation för kvinnor som mig, som att alliera sig med andra kvinnor att stödja den Listan skulle innebära att stå på sidan av orättvisa. Det kan knappast vara något mer rafflande och olyckliga än detta. Vidare till vad som påstås, som bara ett varnande lista och syftar till att skapa en viskning nätverk, blev en internationell mediehändelse. Plötsligt denna nya rörelse hade en kändis ledare som var med på plattformar som “Buzzfeed’, ‘BBC’, ‘Newslaundry’, ‘Washington Post’, ‘Indian Express och andra försäljningsställen.

Viskningen var nu ett skrik. Dessa namn hade funnit sin väg in skvaller nätverk över hela världen, oavsett om det grundade eller ogrundade inte riktigt frågan. I själva verket påstådda sexuella rovdjur och feminister som har invändningar mot Listan var alla ihop i en kloak, en ohelig allians av dem som försöker att driva alla kvinnor till tystnad. Arbetet med att återvinna sina röster tycktes ha sjunkit helt och hållet på axlarna av en eller två kvinnor, eller mer specifikt, om deras sociala medier-profiler.

Det finns också några andra problem med det scenario som har satts upp för att i ljuset av denna lista. Många av de yngre kvinnor som jag har talat för att sedan verkar vara på väg in ett feministiskt medvetande genom en upplevelse av trauma och sexuella kränkningar. Det har skapat en känsla av konsensus kring den kvinnliga kroppen som det alltid är, redan under hot.

Listan drivs av rörelse aktier utformningen av denna sexualiserad kropp med förtryckare som det påstås vara att bekämpa. En viss typ av biologisk essentialism verkar vara på sitt hjärta. I vad som nu kan ses nästan som en profetisk varning, Judith Butler talar om behovet att göra sig av med genus eller kön binära. Att det inte finns någon “naturlig kroppen” utanför kulturella koder är något vi behöver påminna oss själva, innan vi svänger mellan schizofrena ytterligheter av att vara olyckliga offer och blodtörstiga medborgargarde.

De upprepade stylisation av kroppen under en mycket reglerad “ram” som Butler punkter som grund av kön måste komma ihåg innan man börjar att sätta likhetstecken mellan feminism och främst med sexuella organ. För att minska mellan generationerna feministiska debatter att hämndlystna åldrade förtal knappast hjälper till att plocka isär de strukturer som är förtryckande för alla som vill ha ut.

Jag kom till feminism som en plats för näring, ett jakande omfamning av världen. Det är glädjen som produceras av denna omfamning som hjälper en att förhandla om traumatiska och våldsamma upplevelser. Det skulle vara helt kontraproduktivt att ersätta egenmakt med trauma som bärare av det politiska livet — eller ännu värre att jämställa egenmakt med hämnd.

Feminism är ett utrymme där jag kunde lära mig att älska mig själv vid sidan av att kunna kritiskt att känna empati med dem vars erfarenheter var annorlunda från mitt. Tillsammans med radikala tal feminism också lärt mig en radikal höra, att höra röster som gjorde mig obekväm. Det gjorde mig medveten om historia, så att jag kan använda det som ett verktyg, inte som en ursäkt för att kasta idéer om rättvisa ut genom fönstret. Med denna logik bör vi sticker inte under stol med att kritisera Israels utrikespolitik eller ISIS, eftersom roten av det våld de projekt i världen är sin egen kränkning och förnedring.

Räknaren till svar som produceras av män på Listan har även varit oroande. Jag har redan citerat utbyte mellan Partha Chatterjee och två av de Listor som administratörer. En lärare från Jadavpur University i Calcutta, sköts ner som en ‘rätt’, hans ifrågasättande av datainsamling mekanism utpekad som ett bevis för hans skuld, medan andra var dömt från början för att vara vänner av det “onda”; feminister som utfärdade en varning mot metoden att peka ut syndabockar. En annan person fick kritik, inte för att han var en förövare, men blev vän med en man som påstås ha.

Samtidigt finns det de män som vetter formella klagomål i olika institutioner, inklusive de mot vilka tredje part anklagelser som har förts. Det är, det är inte offret som har klagat men någon annan har gjort det på deras vägnar.

I avsaknad av någonstans att ta upp alla dessa i grunden olika scenarier, ingen finns forum där advokater och journalister och aktivister, och helt vanliga människor helming detta ögonblick kan lita på och komma tillsammans, inget utrymme för att stanna upp och utvärdera de faror av vigilante rättvisa såväl som onda klimat på nätet mobbning och trolling att det har producerats – vad är de anklagade och kanske, även den som anklagar, ska göra? Ruttna i deras eget privata helvete för evigt?

Offren i den här berättelsen kommer alltid att vara ärrad och arg och anklagade alltid dömda att bära bördan av sociala medier kangaroo rättvisa. I denna värld av Listor, det finns ingen väg ut. Det är en vendetta, förbittring, och omedelbar tillfredsställelse. Denna värld som ser mycket ut som dystopisk mörka netto av science fiction-berättelser där kulten av den enskilde är aggrandized, även när alla spår av deras etiska ansvarstagande själv raderas. Som de första dagarna av TV-sting där prime-time publiken var domare och jury, denna sociala media forum kommer att göra och bryta liv. Här är alla skyldiga tills de bevisat oskyldig.

I det ögonblick din verkar vara för högt för att återigen ställa frågor om njutning, om möjligheten av intergenerationella sexuella relationer, om möjligheten för män och kvinnor att vägra spela med förutsägbara roller lärobok offer och okomplicerad angripande parten, om feminism och våld utanför sexualiserad kropp, om behovet av att förföra och bli förförd – allt detta samtidigt som du vet att aldrig acceptera eller en kopia av våld.

Och så vägrar jag att standardisera och göra förbrukningsmaterial kaos i min och erfarenheter för sociala medier handtag. Kanske nästa gång du ser #metoo det kan det vara värt att tänka på konsekvenserna av att rensa bort den oreda av den mänskliga erfarenheten för att göra väg för ett mer rationellt samhälle där “collateral damage” är inte bara accepterat utan förhärligad. Efter alla frågetecken kan inte läggas till hashtags, åtminstone inte ännu.

Jag vägrar att namnge och peka ut mannen som ofredade mig som en 23-åring, men skämtet är på oss om att han är mer oskyldig än någonsin på grund av hans namn, som förekommer på denna Lista.

Pallavi Paul är en multimedia-konstnär och doktorand vid Jawaharlal Nehru-Universitetet i New Delhi och tweets @paulpallavi1

För alla de senaste Yttrande Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App