Egyptiska armén säger 16 militanta islamister dödade i Sinai drift

0
58

Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi den 29 November beordrade militären att besegra islamister i Norra Sinai inom tre månader, efter en attack mot en moské som dödade mer än 300 personer, den dödligaste sådan incident i den Arabiska världens mest folkrika land (AP)

Översta News

  • Glad Maha Shivratri 2018: Önskar, Hälsningar, Shiva Foton, Shivratri Bilder, Citat, SMS, Facebook-Status och WhatsApp Meddelanden

  • Död av Asiens Jeanne d ‘ Arc

  • Sui Dhaaga en första titt: Varun Dhawan och Anushka Sharma är den perfekta små-stad par

Sexton militanter dödades och 4 andra greps i ett större tillslag som lanserades av Egypten på fredag, den Egyptiska armén sade i ett uttalande som bärs av statlig TV tidigt på söndagen. Ett 30-tal misstänkta greps, sägs det. Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi den 29 November beordrade militären att besegra islamister i Norra Sinai inom tre månader, efter en attack mot en moské som dödade mer än 300 personer, den dödligaste sådan incident i den Arabiska världens mest folkrika land.

En militär talesman sade i ett tidigare uttalande om att operationen skulle täcka stora delar av Sinai, men också delar av nildeltat och den Västra Öknen, där andra forskare har fört attacker, trodde några att vara iscensatt av grannlandet Libyen.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App