Zuid-koreaanse president hosts lunch voor Kim Jong-Un en zuster

0
123

Kim Yo Jong, center, zuster van de Noord-koreaanse leider Kim Jong-Un, en de Kim Yong Nam, Noord-Korea de nominale hoofd van de staat, begeleid door een Zuid-koreaanse Hereniging Minister Cho Myoung-gyon, links, als ze aankomen om te voldoen aan met de Zuid-koreaanse President Moon Jae-in de presidentiële huis in Seoul, Zuid-Korea, zaterdag, februari 10, 2018 (AP)

Top Nieuws

  • Russische passagiersvliegtuig crasht in de buurt van Moskou, het doden van 71 mensen aan boord; President Poetin biedt medeleven

  • Gelukkig Knuffel Dag 2018: Wensen, Beste Citaten, Beelden, Shayris, Foto ‘ s SMS, Facebook Status-en WhatsApp-Berichten

  • Knuffel Dag In 2018: Waarom Knuffelen Zaken in Uw Leven de Liefde

Zuid-koreaanse President Moon Jae-in zaterdag een ontmoeting met senior Noord-koreaanse ambtenaren met inbegrip van leider Kim Jong-Un en zus tijdens de lunch in Seoul presidentieel paleis in de meest belangrijke diplomatieke ontmoeting tussen de rivalen in jaren. De lunch op de Blauwe Huis kwam na Kim Yo Jong en andere Noord-koreaanse afgevaardigden aanwezig bij de openingsceremonie van de Pyeongchang Olympische spelen, die heeft een tijdelijke pauze in de spanningen over de Noord ‘ s nucleaire programma.

In het Olympisch Stadion voor de VIP-box, Kim Yo Jong en Noord-Korea nominale hoofd van de staat, Kim Yong Nam, nam hun plaats onder de hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld, inclusief de AMERIKAANSE Vice-President Mike Pence wie zat er slechts een paar meter (minder dan een meter afstand en het leek moeite doen om niet te erkennen. De maan is wanhopig en het gebruik van spellen als een kans om te herstellen regelmatige communicatie met Noord-Korea en uiteindelijk trek het in de gesprekken over het oplossen van het internationale conflict over het nucleaire programma.

Het is nog onduidelijk of het evenement van vandaag kan worden gebruikt voor het instellen van grote vergaderingen tussen de korea ‘ s. De wetgevers van de Maan van de liberale regeringspartij hebben gesproken over de mogelijkheid van Zuid-Korea sturen van een speciale gezant naar Pyongyang om te voldoen aan met Kim Jong-Un. Er is zelfs speculatie van een top tussen Kim en de Maan.

Maan heeft al een top aanbod op de tafel. De eerste liberale voorzitter in een decennium, de Maan tijdens zijn inauguratie speech van vorig jaar, dat hij bereid zou zijn om te bezoeken Pyongyang en ontmoet Kim Jong-Un als dat helpt bij het oplossen van de nucleaire probleem. De Noord-en Zuid gehouden toppen in Pyongyang in 2000 en 2007, gehost door wijlen Kim Jong-Il, de vader van Kim Jong-Un.

Kim Yo Jong, 30, is het eerste lid van Noord-Korea uitspraak gezin naar het Zuiden sinds het einde van de 1950-53 koreaanse Oorlog. Analisten zeggen dat de Noord-s beslissing om haar naar de Olympische spelen toont een verlangen om los te breken uit de diplomatieke isolement door het verbeteren van de relaties met het Zuiden, die het zou kunnen gebruiken als een brug voor het benaderen van de Verenigde Staten.

Als Eerste Vice-Directeur van het Centraal Comité van Noord-Korea uitspraak Arbeiders Partij, Kim heeft een steeds meer prominente figuur in Noord-Korea de leiding en wordt beschouwd als een van de weinige mensen die verdiend heeft haar broer de absolute vertrouwen. De bijeenkomst was de eerste keer dat een Zuid-koreaanse president gehost Noord-koreaanse functionarissen op het Blauwe Huis sinds November 2007, toen eind liberale President Roh Moo-hyun, de politieke mentor van de Maan, uitgenodigd dan-de Noord-koreaanse premier Kim Yong Il voor de lunch na een vergadering met de regering in Seoul.

Maan en Kim Yo Jong brak een brede glimlach als ze schudde handen vooruit voor de start van de opening ceremonie in Pyeongchang in het Olympisch Stadion. Maan eerder had ontmoet Kim Yong Nam tijdens een diner dat hij gehost voor het bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders. De maan en de twee Noord-koreaanse afgevaardigden vrolijk klapten in hun handen en zwaaiden de sporters van de twee korea ‘ s gezamenlijk gemarcheerd tijdens de ceremonie het houden van een blauw-witte vlag symboliseert een verenigde koreaanse Schiereiland. Pence en de Japanse Premier Shinzo Abe zat in de buurt, op zoek uitdrukkingsloze.

Critici zeggen dat het is onduidelijk of het nieuw leven ingeblazen dialoog tussen de korea ‘ s kan leiden tot onmiddellijke doorbraak op de nucleaire patstelling waarin het lijkt onwaarschijnlijk dat het Noorden zou willen geven haar kernwapens onder geen enkele deal.

Als om te rijden met de punt naar huis, Kim Jong-Un en gebruikt de vooravond van de Olympische spelen te gooien van een grote militaire parade in Pyongyang dat werd benadrukt door de verschillende grote intercontinentale ballistische raketten uitgerold in de launcher vrachtwagens.

Analisten zeggen dat de raketten, die met succes zijn beproefd drie keer vorig jaar, zou kunnen bereiken, diep in de AMERIKAANSE vasteland wanneer geperfectioneerd. Het Noorden ook vorig jaar voerde haar zesde en meest krachtige nucleaire test-to-date. In een vergadering van een uur voordat gisteren de opening ceremonie, Abe gewaarschuwd Maan niet te vallen voor Noord-Korea ‘ s “smile diplomatie” tijdens de Olympische spelen, volgens de Maan ‘ s office. Pence droeg een vergelijkbaar bericht wordt weergegeven tijdens zijn reis naar Japan en Zuid-Korea.

Abe besproken Noord-Korea ‘s nucleaire en raketprogramma’ s en bracht de kwestie van de Japanse onderdanen, die werden ontvoerd door de Noord-tientallen jaren geleden, toen hij de hand schudde, en in het kort sprak met Kim Yong Nam tijdens het diner georganiseerd door Moon in Pyeongchang, de Kyodo News service citeerde de Japanse regering als te zeggen.

Na de openingsceremonie van de Noord-koreaanse afgevaardigden verplaatst naar Seoul en de nacht doorgebracht in de Walkerhill hotel, een rivier faciliteit vernoemd laat ONS Leger commandant Walton Walker, die is aangemerkt als een koreaanse Oorlog held in het Zuiden. Het werd gebouwd in de jaren 1960, onder de regering van late anti-communistische dictator Park Chung-hee als een luxe faciliteit voor ONS. troepen gestationeerd in het Zuiden.

De Noord-koreaanse afgevaardigden later zaterdag kunnen deelnemen aan het debuut van de eerste inter-koreaanse Olympisch team bij de vrouwen ijshockey toernooi in Gangneung. Ze kunnen ook een optreden van een bezoek aan Noord-koreaanse kunst gezelschap in Seoul op zondag alvorens terug te vliegen naar Pyongyang.

Het Noorden heeft verzonden bijna 500 mensen aan de Pyeongchang Spelletjes, waaronder ambtenaren, sporters, kunstenaars en ook een 230-lidstaat opgeleide juichen groep na de korea ‘ s ingestemd met een serie van verzoenende gebaren voor de games.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App