Thailand utsteder arrestordre mot fire aktivister, en fanget

0
64

Politiet arresterte Ekachai Hongkangwan på hans Bangkok hjem på lørdag. Han ble belastet for arrangerer en demonstrasjon siste måned i Bangkok for å protestere mot en forsinkelse til et stortingsvalg som er planlagt å finne sted i November.

Relaterte Nyheter

  • Thai rettigheter pressekonferanse avblåst etter at politiet advarsel

  • Thailand anbefaler daglig minstelønn tur opp til 7 prosent

  • Thai leder forteller reportere til quiz papp mock-up

En Thailandsk domstol har utstedt arrestordre for fire pro-demokrati-aktivister på fredag for arrangerer en offentlig protest midt i økende press på juntaen å holde valgene som lovet, politiet sa.

Rangsiman Roma, Sirawich Seritiwat, Ekachai Hongkangwan og Anond Nampa ble siktet for ulovlig montering sammen med 35 andre aktivister som arrangerte en demonstrasjon siste måned i Bangkok for å protestere mot en forsinkelse til et stortingsvalg som er planlagt å finne sted i November. 35 rapportert til politiet i Bangkok på torsdag, og ble senere løslatt samme dag. De andre fire ikke rapporterer til politiet. De står overfor ekstra kostnader for å bryte en junta for at forbud offentlige sammenkomster og med eggende uro.

Politiet arresterte Ekachai Hongkangwan på hans Bangkok hjem på lørdag. Den Thailandske Lawyers for Human Rights (TLHR) gruppe sa i en uttalelse Ekachai ble tatt bort av fire plainclothes politiet. Gruppen sa en pro-demokrati protest vil bli avholdt i Bangkok, historiske kvarter senere på lørdag. “I kveld klokken 16:00 det er en avtale for å møte … i Democracy Monument i regi av gruppen Gjenopplive Demokrati og Oppstart Folk,” sa det.

Politiet bekreftet at Ekachai hadde blitt arrestert. “Han ga seg over til politiet klokken 9:00 et.m,” sa Pasakorn Rattanapanda, en offiser med ansvar for saken. Kritsadang Nutcharus, en advokat for TLHR, fortalte Reuters at han ikke hadde blitt varslet om tegningsretter.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App