Sri Lanka gaat om polls in cruciale stemming

0
71

Een electorale officiële draagt een stembus als hij wacht om in een bus naast een politieagent vooruit van de lokale overheid polls in Colombo, Sri Lanka 9 februari 2018. Reuters

Top Nieuws

  • Russische passagiersvliegtuig crasht in de buurt van Moskou, het doden van 71 mensen aan boord; President Poetin biedt medeleven

  • Gelukkig Knuffel Dag 2018: Wensen, Beste Citaten, Beelden, Shayris, Foto ‘ s SMS, Facebook Status-en WhatsApp-Berichten

  • Knuffel Dag In 2018: Waarom Knuffelen Zaken in Uw Leven de Liefde

Sri Lanka coalitie gezichten zijn eerste polls test zaterdag met meer dan 15 miljoen kiesgerechtigden deelname aan de verkiezing te benoemen 340 van het eiland 341 gemeenten, volgens de ambtenaren. Er zijn 24 gemeenten, 41 stedelijke raden en 275 pradeshiya sabhas, de wetgevende organen die voorzitter zijn van de derde-tier gemeenten in het land, Sri Lanka Verkiezing Commissie Voorzitter Mahinda Deshapriya zei, toevoegend dat 8375 raadsleden worden gekozen.

De woordvoerder van de politie zei dat meer dan 65.000 politieagenten worden ingezet naast de n 900 troepen afkomstig uit de drie krachten in het bijstaan van de politie. De polls geopend om 7 uur en sluiten om 4 uur. De verkiezing zou een strenge test voor de eenheid van de regering van President Maithripala Sirisena en zijn Minister-president Ranil Wickremesinghe. Sirisena gezichten een strengere uitdaging van zijn voorganger Mahinda Rajapaksa.

Sirisena de relatie met Wickremesinghe, zijn grootste supporter toen hij versloeg Rajapaksa in het presidium in 2015, is verzuurd in de afgelopen maanden. Sirisena heeft zich gericht op de Wickremesinghe de Verenigde Nationale Partij, nasynchronisatie, het nog meer verdorven dan de Rajapaksa regering van die Sirisena gelopen te worden dan de belangrijkste oppositiepartij challenger.

Zijn factie van de Sri Lanka Freedom Party is beschuldigd van het uitstellen van de verkiezingen uit angst ze te verliezen door de factie, geleid door de voormalige president Mahinda Rajapaksa, De regering had uitgesteld de verkiezingen voor de ruim 330 gemeenten in het eiland natie sinds 2015 voor electorale hervormingen

Om het uitstellen van de peilingen door een jaar, de regering een voorstel tot wijziging van de Grondwet verkiezingen te houden voor alle negen provincies op één dag. Het Hooggerechtshof in September oordeelde dat de voorgestelde 20e Amendement aan de Grondwet te houden gemeenteraadsverkiezingen op één dag vereist van twee derden van de parlementaire meerderheid en een landelijk referendum. Ook is er een 25 procent gegarandeerd een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in elk van de raad.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App