Laat u niet van de particuliere instituten ‘lokken’ studenten: Punjab edu dept te govt school hoofden

0
57

“Studenten met het maken van huiswerk en het voorbereiden van het examen aan de universiteit, is een close-up van een jonge man te schrijven in college library”

Top Nieuws

  • Russische passagiersvliegtuig crasht in de buurt van Moskou, het doden van 71 mensen aan boord; President Poetin biedt medeleven

  • Gelukkig Knuffel Dag 2018: Wensen, Beste Citaten, Beelden, Shayris, Foto ‘ s SMS, Facebook Status-en WhatsApp-Berichten

  • Knuffel Dag In 2018: Waarom Knuffelen Zaken in Uw Leven de Liefde

De Punjab overheid heeft verschillende maatregelen voor de bescherming van de sterkte van de leerlingen in openbare scholen. Het is nu gewaarschuwd opdrachtgevers en schoolleiders tegen vermakelijk particuliere onderwijsinstellingen in de overheid scholen voor het organiseren van seminars of activiteiten als deze kunnen ‘lokken’ studenten schrijven zich in dergelijke instituten.

De richtlijn werd uitgevaardigd door de Punjab departement onderwijs na ontvangst van een aantal klachten met betrekking tot dergelijke activiteiten. De volgorde, gedateerd 7 februari, zegt: “de begeleiding van teams” van enige private hogeschool en technische hogescholen hebben al een bezoek aan overheid, scholen en aandringen van studenten, met name die in de Klassen X en XII te nemen toelating in hun instituten. “Het is geleerd dat veel school-hoofden zijn het faciliteren van deze private instellingen uit te voeren zoals seminars en het accepteren van kostbare geschenken in plaats van het verstrekken van dergelijke faciliteiten,” zei bronnen in het departement onderwijs, met als toevoeging dat studenten worden aangetrokken door het tonen van video ‘s met de belofte van een’ stralende toekomst.” Studenten zet druk op hun ouders om ze te sturen naar zulke instituten die onnodige financiële last op hen,” lees een brief van het bureau van de secretaris (onderwijs) Punjab.

“Ook deze activiteiten een enorme verspilling van tijd van de leerlingen en het personeel in openbare scholen,” aldus een schooldirecteur in Jalandhar.

Bronnen zeiden de school hoofden zijn geadviseerd dat alle inspanningen moeten worden gemaakt dat de studenten die hebben genomen van de toelating van de overheid scholen niet moeten verlaten om toelating in het particulier onderwijs instituut voor het invullen van hun Klasse XII.

“We hebben geadviseerd de school hoofden die de studenten moeten gemotiveerd zijn, die na hun opleiding moeten ze eerst liever toelating in de regering hogescholen,” zei een hoge ambtenaar.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App