Donald Trump beschuldigt de Democraten van het spelen van de politiek met memo

0
67

Donald Trump.

Gerelateerd Nieuws

  • Donald Trump ondersteuning van vitaal belang als het Congres behandelt het immigratie probleem

  • Trump budget vraagt meer dan $200 miljard voor infrastructuur, beveiliging van de grenzen, zegt directeur van de begroting

  • Donald Trump plan voor de revisie van ONS infrastructuur gezichten steile horden

Washington

President Donald Trump op zaterdag ervan beschuldigd de Democraten van het spelen van de politiek met vertrouwelijke informatie, die beweert dat hun memo tegengaan van GOP beschuldigingen over het gedrag van de FBI Rusland sonde een val was bedoeld om “de schuld van het Witte Huis voor een gebrek aan transparantie.”

Het citeren van de nationale veiligheid betreft, het Witte Huis meegedeeld het House Intelligence Committee op vrijdag dat de president was “onmogelijk” te derubriceren de Democratische memo. White House counsel Don McGahn zei in een brief aan de commissie die de memo bevat “talrijke goed ingedeeld en vooral gevoelige passages” en vroeg de commissie tot herziening van het met de hulp van het Ministerie van Justitie.

Hij zei Trump was nog steeds “geneigd” los van de memo in het belang van transparantie als wijzigingen worden aangebracht.

Trump woog in met een tweet op zaterdag.

“De Democraten stuurde een zeer politieke en lange reactie memo waarin zij wisten, want van de bronnen en methoden (en meer), zou moeten worden zwaar bewerkt, waarna ze zou de schuld van het Witte Huis voor een gebrek aan transparantie,” hij getweet. De betekenis van de ‘(en meer)’ was niet meteen duidelijk.

Trump drong er bij de Democraten om ‘opnieuw te doen en terug te sturen in de juiste vorm!’

De voorzitter van de afwijzing van de Democratische memo was in tegenstelling tot zijn enthousiast omarmen van het loslaten van de Republikeinse document, waarvan beschuldigt de FBI en Justitie-Afdeling van het misbruiken van hun toezicht bevoegdheden in het verkrijgen van een geheime garandeert monitor voormalige Trump campagne buitenlands beleid adviseur Carter Pagina.

Zelfs voor het lezen van de GOP-document, Trump beloofde het openbaar te maken. Het werd gepubliceerd in een week geleden over de bezwaren van het Ministerie van Justitie.

De Intelligence Committee van de top Democraat, Californië Rep. Adam Schiff, kritiek Troef voor de behandeling van de twee documenten anders, zegt de president is nu op zoek naar revisies van dezelfde commissie die de oorspronkelijke Republikeinse memo. Nog steeds, Schiff zei, Democraten “kijk naar voren te overleggen met de instanties om te bepalen hoe we goed kunnen informeren van het Amerikaanse volk over de misleidende aanval op handhaving van de wet door de GOP.”

Huis Democratische leader Nancy Pelosi van Californië zei dat de beweging is ‘onderdeel van een gevaarlijk en wanhopig patroon van de cover-up van de kant van de president.’ Californië Sen. Dianne Feinstein, de top Democraat op de Senate Judiciary Committee, heeft het lezen van de geheime informatie, zowel memo ‘ s op gebaseerd zijn. Ze twitterde dat Trump ‘ s blokkeren de memo ‘hypocrisie in het ergste geval.’

Het hoofd van het House committee, Rep. Devin Nunes, R-Calif., die produceerde de GOP memo, aangemoedigd Democraten te accepteren van het Ministerie van Justitie, de aanbevelingen en ‘zorg voor de nodige technische wijzigingen en redacties.’

Trump heeft gezegd dat de GOP memo “vindicates” hem in de lopende Rusland onderzoek geleid door special counsel Robert Mueller. Maar de Democraten en Republikeinen, met inbegrip van het Huis van afgevaardigden Paul Ryan, R-Wis., en Rep. Trey Gowdy, R-S. C., die heeft geholpen bij het ontwerp van de GOP memo, gezegd: het mag niet worden gebruikt voor het ondermijnen van de speciale raad.

Het House Intelligence Committee gestemd maandag tot vrijlating van de Democratische memo. Republikeinen gesteund de release, maar een aantal zei dat ze dacht dat het zou moeten worden geredigeerd. Ryan zei ook dat hij dacht dat de Democratische document dient te worden uitgebracht.

In dalende te derubriceren van het document, het Witte Huis stuurde ook de wetgevers een brief ondertekend door de Plaatsvervangend Procureur-Generaal Staaf Rosenstein en FBI-Directeur Christopher Wray, evenals een getekende kopie van het memo, waarin het delen van mening te gevoelig openbaar te maken. Onder deze passages zijn, dat de Justitie zegt in het gedrang kunnen brengen intelligence bronnen en methoden, de lopende onderzoeken en de nationale veiligheid als bekendgemaakt.

Het Witte Huis bericht caps van een week waarin de Republikeinen en Democraten in de commissie hebben in het openbaar uitgevochten, met het paneel nu de bouw van een muur te scheiden van strijdende Republikeinse en Democratische stafleden die al lang zaten naast elkaar.

De meningsverschillen hebben escaleerde het afgelopen jaar als Democraten hebben berekend dat de Republikeinen niet nemen van het panel onderzoek naar russische verkiezingen bemoeit zich serieus genoeg. Ze zeggen dat de GOP memo is bedoeld als een afleiding van de probe, die op zoek is naar of Trump ‘ s campagne was in elk geval verbonden aan de russische inmenging.

De republikeinen zeggen dat ze alleen het waarschuwen van het publiek naar wat ze zeggen is ernstig wangedrag ze hebben ontdekt in de FBI en het Ministerie van Justitie.

Trump vrijgegeven van de GOP-auteur memo over de bezwaren van de FBI, die zei dat het moest “ernstige zorgen” over het document van de nauwkeurigheid.

In de Nunes’ memo, Republikeinen mikte op de FBI en het Ministerie van Justitie over het gebruik van de informatie van de voormalige Britse spion Christopher Steele in het verkrijgen van een bevel om het bewaken van Pagina onder de Foreign Intelligence Surveillance Act of de FISA. De belangrijkste klacht was dat de FBI en het Ministerie van Justitie, het niet vertellen van de rechtbank voldoende over Steele ‘s anti-Trump bias of dat zijn werk werd gefinancierd door Hillary Clinton’ s campagne en de Democratische Nationale Comité.

Zij betoogden dat de afhankelijkheid van Steele materiaal bedroeg een onjuiste politisering van de overheid toezicht bevoegdheden.

De democraten reageerden dat de GOP memo was onjuist en misleidend collectie van “cherry-picked” details.

Ze merkte dat de federale ambtenaren van de wetshandhaving was op de hoogte van de rechtbank over de politieke oorsprong van Steele ‘ s werk en dat sommige van de voormalige spion van de informatie werd bevestigd door de FBI. Ze merkte ook op dat er andere bewijsstukken aan de rechtbank naast Steele informatie, al hebben ze niet opgegeven gegevens.

De Democratische memo wordt verondersteld te werken aan deze punten.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App