Concurrerende communalism is de agenda van een partij die predikt Hindutva: Shashi Tharoor

0
58

“We moeten gaan op de plank van de ontwikkeling van de neutralisatie van de Hindutva-argument….Ik zou vragen aan iedereen in deze zaal bent u beter af dan vier jaar geleden, bij de BJP aan de macht kwam of niet,” Congres MP Shashi Tharoor gevraagd. (Express Foto door Subham Datta/Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • BJP kijken uit naar het uitbreiden basis in Noord-Oost: Senior leider Rajiv Pratap Rudy

  • Odisha: Bijepur bypoll een prestige strijd voor 2019 staat polls

  • Tripura: Stand president dood gevonden, BJP beweert 12 moorden door CPM

Senior Congres leider Shashi Tharoor vandaag zei: “een concurrerende communalism” was de agenda van een partij. Het aanpakken van één van de sessies van de Kolkata Literatuur Festival op de laatste dag, de voormalige minister zei: “een Concurrerende communalism is de agenda van de partij die gepredikt Hindutva … “.

“We moeten gaan op de plank van de ontwikkeling van de neutralisatie van de Hindutva-argument….Ik zou vragen aan iedereen in deze zaal bent u beter af dan vier jaar geleden, bij de BJP aan de macht kwam of niet,” zei hij.

“Als uw antwoord nee is dan niet zozeer kwetsbaar voor het argument als je goed Hindoes stemmen voor ons (in 2019),” Tharoor zei. Het Congres MP zei dat er veel mensen zijn die meer Hindoes dan deze mensen (Hindutva predikanten) en beweerde dat ze niet van plan zijn om te stemmen voor de BJP.

“Onze agenda is voor het beoordelen van de regering op de prestaties,” zei hij. Op een vraag van de moderator, Tharoor, de auteur van ‘Waarom ik ben een Hindoe’ zei: “Het lynchen van een aantal mensen in de naam van de koe bescherming waren vreselijke misdaden, omdat deze misdaden werden uitgevoerd. Sommigen van hen zeggen dat deze misdrijven zijn voor de Hindutva. Aangezien ik een Hindoe protest tegen deze. Eigenlijk wat ze aan het doen zijn door het benoemen dit als Hindutva is verraden het Hindoeïsme.”

Tharoor, zei de principes van de Indiase Grondwet waren gebaseerd op gelijkheid, non-discriminatie. “Terwijl onze Minister-president is afkomstig van de Grondwet als een heilig boek, ook hij is afkomstig Deendayal Upadhayaya als goeroe. Maar het was Deendayal die dacht Grondwet was een slechte document, geïmporteerd uit west en gebaseerd op gebrekkig uitgangspunt,” zei hij.

Het Congres MP gezegd over de achtergrond van het boek “Het duurde een jaar, plus alle decennia van het leven als een Hindoe, na te denken over het Hindoeïsme lezen over het Hindoeïsme en de interactie met andere Hindoes en kijken met montage horror wat gebeurt er met mijn geloof door voorstanders van Hindutva.” Hij zei: “Met het gevoel van frustratie van de bijnaam anti-Hindoe door sociale media trollen, het beste is om het bieden van een persoonlijke getuigenis.”

Voor de voorstanders van de ideologie van de Hindutva, “Het gebeurt om de ideologie die zij van mening is de ideologie van alle Hindoe mensen,” dat is het niet. Hij zei dat ‘ het boek was over de liberale inclusive Hindoe, iemand die beweert een Hindoe en is van mening inclusieve karakter van haar zelf.”

“Het is niet de taak van een Hindoe om een Moslim te zijn Hindoe. Een Hindoe ziet er niet om het heilige boek, niet kijken naar de hemel. Een hindoe ziet in zichzelf,” zei hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App