Shinzo Abe sier USA, Japan, S. Korea samarbeid på N.-Korea er urokkelig

0
64

Japans Statsminister Shinzo Abe (Reuters filen bildet)

Relaterte Nyheter

  • Japans PM Shinzo Abe løfter om å gå videre med OSS base flytting i Okinawa etter avstemning

  • Ønsker å formidle standpunkt på ‘komfort kvinner’ accord til Sør-Korea, sier Shinzo Abe

  • Japan PM Shinzo Abe oppfordrer bedrifter til å heve lønn med 3% eller mer

Japans Statsminister Shinzo Abe, som snakker før han reiser til Pyeongchang Vinter-Ol, sa på fredag at han ønsket å formidle til verden som et samarbeid mellom Usa, Japan og Sør-Korea på Nord-koreas trussel holdt seg fast.

Abe, som er satt til å møte Sør-koreas President Moon Jae-in senere på fredag, sa han og OSS Vice President Mike Pence hadde reconfirmed at Washington og Tokyo sto sammen “100 prosent” på møtene i den Japanske hovedstaden denne uken. “Å ta hensyn til dette, ønsker jeg å gjøre ledere i generalforsamling (med Månen) som sender melding til verden at USA-Japan-Sør-Korea samarbeid mot Nord-Korea trusselen vil ikke waver,” sa Abe.

Nord-high-ranking delegasjon, inkludert den yngre søsteren til sin leder Kim Jong Un, vil møte Månen og spise lunsj med ham på lørdag.

Nord-Sør-Ol detente har reist bekymringer i Washington og Tokyo at Seoul kan lette opp på en “maks trykk” kampanje av Usa og dets allierte for å få Pyongyang til å forlate sine kjernefysiske og rakett-programmer.

Abe sa også at han ville formidle til Månen Tokyo befinner seg på et 2015 bilateral avtale om “comfort kvinner” – mange koreansk – som var tvunget til å arbeide i Japanske militære bordeller under andre Verdenskrig, mens oppfordret “fremtidsrettet” to-veis bånd.

Japan og Sør-Korea dele en bitter historie som inkluderer Japans 1910-45 kolonisering av halvøya og “comfort kvinner” problemet er spesielt ømfintlig.

Under 2015 avtale mellom Japan og Sør-Korea, og kan nås via Abe og Månen er forgjengeren, Japan ba om unnskyldning til tidligere “comfort kvinner” og gitt en 1 milliarder yen ($9 millioner kroner) fond for å hjelpe dem. Men Sør-Korea har sagt at avtalen ikke klarte å møte ofrenes behov, ringe etter flere trinn.

Abe, som beslutning om å delta i Spillene åpningen provosert noen av hans konservative støttespillere, har avvist disse samtalene, sa avtalen ikke vil bli endret “av enda en millimeter”.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App