Musik den här veckan: att Fylla i en loop

0
59

Omslaget av MGMT ‘ s Lilla Mörka Medeltiden

Översta News

  • Rahul Gandhi liknar PM Modi för att cricketspelare som fladdermöss tittar på keeper

  • PadMan box office insamling dag 3: Kommer Akshay Kumar film att fortsätta sin uppåtgående trend?

  • SE: Denna alla Hjärtans dag-Vecka, alla är att dela denna bedårande Malayalam låt klipp på sociala medier

Lite Mörka Medeltiden, MGMT, Columbia Records, $11.89

Berättelsen runt duon MGMT är väl känd: College vänner snubblar in några fluke träffar och fånga ett generationsskifte blandning av ungdomlig livsglädje och moderna tristess. De raket till stjärnstatus, bara för att spendera de två kommande album sparkar mot allt som fans, kritiker och deras skivbolag förväntar sig av dem. En titt på deras tre första album’ sjunkande streaming nummer på Spotify—2013 är MGMT har bara fyra procent pjäser av deras debut 2007 bekräftar att bandets fans har stadigt winnowed.

Men, om MGMT ‘ s första album på fyra år — Lite Mörka Ålder — får beroendeframkallande, det finns en god anledning till det. En låt var uppenbarligen skapats under en riktig syra resa. Om det är vad det tar för att få kreativa safter flödar för bandmates Andrew VanWyngarden och Ben Goldwasser, vi är bra med det.

Den 10-track collection svänger från cheeky (Hon Jobbar För Mycket) för att pitch-black (När Du Dör). Öppnandet Hon Arbetar För Mycket visar bara hur mycket duon har utvecklats under en relativt kort tid. Smorde in i jazziga ackord och funk bas, det är nästan oigenkännlig som MGMT. Skenbart, det är en sång om dejting-app trötthet. Kören är en han-sa/hon-sa slaget av gym medlemskap. En vocoded röst i refrängen låter som det är att sjunga Förstöra. Det hela är absurt, och mycket mer roligt än att det har någon anledning att vara. Det är också en bra kickstart för vad som följer.

De går goth på Lite Mörka Tidsåldern, en synth-tung sorgesång som låter som en B-sida till Gary Numan Bilar. När Du Dör,de begrundar void (Det är permanent natt/Och jag kommer inte att känna något) över en blåsig melodi som låter nästan som Metronomy, och kontrasten mellan den låten är självmordsbenägen begär och chipper humör är det som gör det intressant. Jag och Michael är en obs-perfekt återgivning av en mitten av 80-talet John Hughes soundtrack, ett läge för att plocka upp den igen på En Sak Kvar att Prova. Och Dagar Som Kom Undan, albumet är ensam avgörande, utgör en dubby tankeexperiment: Vad händer om chillwave fortfarande existerade 2018, och suger inte?

Lite Dark Age är ett album om självklarheter upplösning. “Välkommen till skit-visa/Ta en bekväm stol,” VanWyngarden sjunger i den allra första låten, ganska mycket sammanfattar den andra halvan av innevarande decennium. Mot slutet av LP, När Du är Liten, gör en övertygande argument för strategisk nedskärningar: När du är liten/Du inte har mycket långt att falla.”

pallabi.munsi@expressindia.com

För alla de senaste Nyheterna Underhållning, ladda ner Indiska Snabb App