China stemt ermee te hervatten Mansarovar Yatra door Nathu La: Overheid

0
50

Minister van Staat voor buitenlandse Zaken VK Singh op de hoogte van de Lok Sabha, dat het India-China grens in de Sikkim sector was nog worden vastgesteld.

Gerelateerd Nieuws

  • De maldiven crisis: China zegt dat de internationale gemeenschap moeten spelen een constructieve rol te herstellen politieke stabiliteit

  • De regering rapporten 3328 klachten van Indiase vrouwen over geschillen met NRI echtgenoten

  • Indianen doen het goed in het buitenland vanwege de lage rente op leningen: V K Singh

China heeft ingestemd met Indiase pelgrims naar Kailash-Mansarovar door Nathu La in Sikkim na de route was gesloten vorig jaar in de nasleep van de Doklam stand-off.

Minister van Staat voor buitenlandse Zaken VK Singh op de hoogte van de Lok Sabha in een schriftelijke reactie dat de Kailash Mansarovar Yatra via de Nathu La route was niet uitgevoerd in 2017, na de Chinese overheid aangehaald ongunstige omstandigheden te zorgen voor de veilige en vlotte verloop van de bedevaart op deze route.

De kwestie in verband met de hervatting van de jaarlijkse pelgrimstocht door de Nathu La werd opgevoed door India tijdens vergaderingen tussen de twee partijen in het afgelopen jaar, zei hij.

Buitenlandse Zaken Minister Sushma Swaraj ook besproken met de Chinese Minister van Buitenlandse zaken Wang Yi in December vorig jaar. “Vervolgens heeft de Chinese regering heeft bevestigd hervatting van (de) yatra op deze route”, Singh zei.

China vorig jaar was het niet mogelijk de Indiase pelgrims reizen naar Kailash Mansarovar door Nathu La na de face-off tussen de Indische en Chinese militairen in Doklam Plateau in Bhutan. De pelgrims te kiezen voor het uitvoeren van de vordering door de Lipulekh Pas in Uttarakhand waren toegestaan.

De minister zei ook dat het Huis dat de India-China grens in de Sikkim sector was nog worden vastgesteld.

“Het is een onderdeel van het mandaat van de Speciale Vertegenwoordigers van India en China op de grens vraag, die betrokken worden in discussies, om te zoeken naar een eerlijke, redelijke en wederzijds aanvaardbare schikking van de grens, met inbegrip van de Sikkim sector.”

Voor al het laatste Noord-Oost India Nieuws, download Indian Express App