Att bryta ner nyheter: Freeze Frame

0
87

Tio Rohingya Muslimska män med sina händer bundna knä som medlemmar av Myanmar säkerhetsstyrkor stå vakt Inn Din by 2 September 2017. Bild tagen den 2 September 2017. (Foto via Reuters)

Översta News

  • Rahul Gandhi liknar PM Modi för att cricketspelare som fladdermöss tittar på keeper

  • PadMan box office insamling dag 3: Kommer Akshay Kumar film att fortsätta sin uppåtgående trend?

  • SE: Denna alla Hjärtans dag-Vecka, alla är att dela denna bedårande Malayalam låt klipp på sociala medier

På torsdagen, två månader efter det att journalister Wa Ensam och Kyaw Soe Oo var fängslad i Burma, Reuters har publicerat material från historien som de arbetade på utomrättsliga avrättningar av 10 Rohingya-folket i Rakhine s Inn Dinn byn. En månad efter det att journalister greps under sekretesslagen, myndigheterna släppt ett uttalande att erkänna att säkerhetsstyrkorna hade spelat en roll i dödandet av “terrorister” i byn. Som markerade en sällsynt avresa från Yangon s politik för kraftig dos av anklagelser om systematisk mobbning eller folkmord. Två månader av den globala trycket har inte haft någon effekt på den öde journalister, som riskerar straff på upp till 14 år och har nekats borgen. Men deras situation, läsas som ytterligare ett bevis på det perversa i Yangon, har en ny inriktning för det internationella samfundets oro på Rohingya-krisen. Och på grund av ett ökande bevis för att staten överdrifter — Reuters har släppt bilder på de avrättningar på Inn Dinn — Yangon avslag letar allt mer absurt.

Här hemma, sedan Parlamentet TV-kanaler har kastats in i sfären av underhållning, de behöver bättre fotografer. Den nuvarande besättningar som verkar vara flyktingar från den gamla skolan Doordarshan talk shows, vars uppgift var att utbilda en kamera på varje högtalare och bara låta dem köra. De skulle inte röra en muskel, även om en rhino brast i studion. Och så, för vill ha en liten kamera-arbete, vi såg bara ena sidan av ett fantastiskt drama i Huset. Vi såg Statsministern knäcka ett skämt om episka demonesses, och Venkaiah Naidu i stolen rekommendera medicinsk intervention till Renuka Chowdhury och hotar med åtgärder mot “löst snack och förargelseväckande beteende”. Men vi ser inte Chowdhury magen-som skrattar på vilda hävdar att LK Advani hade drömt upp Aadhaar, som började det hela. De kameror som helt enkelt inte skulle vända sig till Oppositionens bänkar.

Vi måste förutsätta att Stolen censureras båda sidor av Huset, dock. Eftersom Chowdhury inte tala på alla skratt var hennes bästa uttrycksmedel — ansvarig för “löst snack” eventuellt inte kunde gälla henne. Stolen kan även hand men världen är inte. Det var global upprördhet när Indra Nooyi hotade med att steka upp Doritos för kvinnor, som inte genera dem genom att gå ‘crunch’. Och dagar senare, bortsett från en mycket liten minoritet, alla tyckte den var god, ren kul att hitta kvinnliga skratt demoniska. Två helt olika svar på kvinnor att vara högljudd i det offentliga.

Kampanjen för 2019 har segrat i Europaparlamentet, med fakta-mukt tal. Motgift, som Rajdeep Sardesai föreslår, skulle vara statsministerns “Jan-Man-Dhan ki-Baat” i Parlamentet, för att slut på alla spekulationer om anklagelser av finanspolitiska oförsiktighet. Under tiden, från ingenstans, säger Vinay Katiyar antyder att eftersom Partition som är baserade på religion, Muslimer har ingen plats i Indien och bör lutningen iväg till Pakistan eller Bangladesh. Nu när “gå till Pakistan” attack har förlorat sin kant av överanvändning — och kan förbjudas om Asaduddin Owaisi förslag tas på allvar — vi kommer att hitta människor som inte håller med regeringen som uppmanas att “gå till Bangladesh”? Bangladesh är inte kommer att gilla detta. De som redan har en befolkning som är problemet, och om den globala uppvärmningen höjer havsnivån, de har inte ett ben att stå på.

På tal om utvisningar, det är förvånande hur lite uppmärksamhet den Indiska pressen har betalats till krisen i den Afrikanska asylsökande som avvisas av Tel Aviv. Frågan om vad Benjamin Netanyahu regeringen kallar “infiltratörer” har djupt splittrat Israel och gör rubriker internationellt. Al Jazeera rapporterar en chockerande berättelsen av en Sudanesisk asylsökande som accepterade ett avtal om kontant i handen och en enkelbiljett till Uganda, men fann hans plan landar i Khartoum.

Medan den oberoende Indiska medier inte längre förvänta sig att kunna intervjua statsministern (vänliga kanaler som inte räknas som oberoende), Dubai ‘ s Xpress, syster papper till Gulf News, har inte haft några problem med uppsamlare en e-post intervju med Narendra Modi. Några av de frågor som är bemusing, men: “har du en butler som reser med dig på dina resor ut i Indien? … Vad gillar du för frukost, lunch och middag?” Men några andra är avslöjande. I svar på en teknik frågan, PM avslöjar att han är “personligen aktiv” på “Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram och YouTube”, bortsett från sin egen app. Under tiden, Vice Nyheter plockade upp en mindre inspirerande berättelse som svepte Indiska medier för några månader sedan. Dess rubrik: “Modi kan vara den enda världen ledare vars Twitter användandet är mer problematiska än Trump. Tillfällighet, bara en slump.

pratik.kanjilal@expressindia.com

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App