Shopian schieten: Grote Aditya Kumar ‘ s vader verhuist het Hooggerechtshof voor de vernietiging van de FIR

0
58

Drie burgers waren gestorven in het afvuren van een incident dat plaatsvond in het Leger schieten op demonstranten op Ganawpora dorp in het Zuiden van Kashmir de Shopian op 27 januari

Gerelateerd Nieuws

  • Jammu aanval LIVE UPDATES: 2 jawans dood als terroristen strike leger kamp, BJP mla ‘ s verhogen anti-Pak slogans in de Montage

  • Dagen na Srinagar ziekenhuis aanval, Muneer Khan verwijderd als IG Kashmir

  • J-K: Vrouw gedood in Pakistan vuren langs LoC

De vader van het Leger officier Belangrijke Aditya Kumar van 10 Garhwal geweren, die is geboekt in verband met de moord op drie onschuldige burgers in vermeende leger afvuren, op donderdag verplaatst de Supreme Court op zoek naar vernietiging van de FIR tegen zijn zoon. De apex hof heeft aangegeven de zaak voor morgen.

Luitenant-Kolonel Karamveer Singh zei dat zijn zoon is “ten onrechte en willekeurig” de naam in van de FIR-als het incident betrekking heeft op een Leger konvooi op bonafide militaire dienst in een gebied onder de AFSPA, die werd geïsoleerd door een “onhandelbare en gestoorde” mob bekogelen met stenen waardoor schade aan de militaire voertuigen.

Op het verzoek, ingediend door de advocaat van Aishwarya Bhati, zei de bedoeling van zijn zoon was om een Leger personeel en goederen en het vuur werd toegebracht “alleen te beïnvloeden en zorgen voor een veilige ontsnapping uit een primitieve en gewelddadige bende die betrokken zijn bij terroristische activiteiten”.

“De verzoeker is beperkt tot het dossier van het huidige schrift petitie voor vernietiging van de FIR, rechtstreeks voor het hof, in het licht van de uiterst vijandige situatie op de grond, waarbij een FIR is geregistreerd door de lokale politie tegen de zoon van de verzoeker, die is een service ambtenaar van het Leger en was het uitvoeren van bonafide taken zoals aangegeven door de Unie van India.

“De wijze waarop het indienen van de FIR in beeld gebracht en geprojecteerd door de politiek leiderschap en administratieve hoger-ups van de Staat, weerspiegelt de zeer vijandige sfeer in de Staat. In deze omstandigheden, dat de verzoeker geen andere haalbare optie is, maar om de aanpak van dit hof op grond van Artikel 32 van de Grondwet voor de bescherming van de Fundamentele Rechten van zijn zoon en zichzelf, vastgelegd op grond van Artikel 14 en 21 van de Grondwet,” het betoog zei.

Op 27 januari, drie burgers werden gedood in de vuren tegen demonstranten op Ganawpora dorp in het Zuiden van Kashmir de Shopian. De overledenen werden geïdentificeerd als Javaid Ahmad, Suhail Ahmad en Rayees Ahmad.

De Jammu-Kashmir Politie hadden ingediend een FIR onder artikel 302 (moord betaling) tegen het Leger personeel van de eenheid, en het Leger was ook diende een teller FIR.

Het Leger heeft gezegd dat zij het vuur openden in “self-defence” om te voorkomen dat de “lynchpartij van een Junior in Opdracht Officer en branden van de voertuigen” door een meute. Zeven veiligheid personeel waren ook gewond bij de aanval van een meute, het Leger gezegd. Het Leger heeft ook ingezonden foto ‘ s van de voertuigen beschadigd in de stenen bekogelen. LEES MEER

Chief Minister Mehbooba Moefti had al besteld, een magistraal sonde in de afvuren incident en heeft verzocht om een verslag binnen 20 dagen.

Met PTI-ingangen

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd