Mohamed Nasheed uppmaning till Indien ingripande mycket oansvarigt… Akuta en nödvändighet: Dunya Maumoon

0
65

Tidigare Maldivernas president Mohamed Nasheed.

Komplexiteten i den pågående krisen i Maldiverna har bara fördjupats med Dunya Maumoon beskriver samtalet genom tidigare Maldivernas president Mohamed Nasheed inbjudande Indien för att ingripa som “oansvarig” och säger att införandet av Undantagstillståndet i landet var en “nödvändighet”. Dunja är tidigare Maldivernas utrikesminister och dotter för närvarande fängslade förre presidenten Maumoon Abdul Gayoom.

Sett till Indian Express på telefonlinjen från Manliga, Dunja Maumoon sade, “jag tror att samtalet genom att Nasheed för utländsk intervention är mycket oansvarigt även via vissa länder. Ja, vi har en kris och det är många frågor vi måste lösa, och jag har hela tiden uppmanar till fredlig dialog och nog av kriget, vi har sett en hel del destruktiva handlingar och vårt folk är mycket oroade. Som ett land som vi verkligen behöver för att fatta beslut om oss själva och hitta ett sätt av oss.”

Hon gick med på att lägga till: “jag vet att det finns en oro på grund av det tillstånd av akut men jag tror att det var en nödvändighet, kanske för att stabiliteten för Ordföranden (Yameen) sig själv för att vidta vissa åtgärder, och jag är mycket glad över att vår MNDF och polisen har agerat ansvarsfullt i den här aktuella situationen för att säkerställa fred och lugn råder i manliga och samhället i normala Maldivians upprätthålls. Och jag hoppas att vi snabbt kommer att flytta till bättre tider.”

Läs också | Maldiverna-krisen: Indien ser på sanktionerna, inte stövlar på marken

Genom stöd till Maldivernas president: s åtgärder, Dunja gjort klart att hon är på President Yameen sida – och mot sin egen far, som arresterades av den Maldiviska försvarsmakten på natten av februari 6, liksom mot sin egen bror Faris, en av de nio vars övertygelse i fängelse var välte av de nu gripna Maldivernas högsta domstolen den 1 februari.

Detta faller ut i full allmänheten bländning i Maldiverna första politiska familj gör det klart svårare för Delhi för att hitta en medelväg att krisen. Den Indiska regeringen har redan gett ut två rapporter som kritiserar det politiska kaos i Maldiverna och att det var särskilt “störd” av införandet av Nödsituation.

På telefonlinjen från Maldiverna, Dunja berättade Indian Express som hon var utfärdande detta uttalande eftersom hon var “fed up” med fortsatt angrepp på henne som “pro-Nasheed” Rajje TV-kanal, och bestämde att det var dags att försvara sig.

Hon medgav att det var en split i hennes familj, hennes far och Nasheed kvar tillsammans mot Yameen i denna politiska kris. Men Dunja hävdat att hon ville att hennes far ur fängelset och att hon just hade återkommit från ett möte honom i Dhonidoo fängelse.

“Han är min pappa, han är i en enda röra som Nasheed har skapat”, sa hon.

Frågade om hon var nu alliera med Vd Yameen, Dunja sade: “President Yameen är min familj.” Hon förklarade att hennes fader och den nuvarande presidenten är halvbröder.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd