Mohamed Nasheed call for Indias intervensjon svært uansvarlig… Emergency en nødvendighet: dunya world Maumoon

0
64

Tidligere Maldivene president Mohamed Nasheed.

Kompleksiteten i den pågående krisen i Maldivene har bare forsterket med dunya world Maumoon som beskriver samtale med tidligere Maldivisk president Mohamed Nasheed innbydende India til å gripe inn som “uansvarlig”, og sier at ileggelse av krisen i landet var en “nødvendighet.” Dunya world er tidligere Maldivisk utenriksminister og datter av den tiden fengslet tidligere president Maumoon Abdul Gayoom.

Snakker til Indian Express, på telefon linje fra menn, dunya world Maumoon sa: “jeg tror at samtalen ved Nasheed for utenlandsk intervensjon er svært uansvarlig selv via visse land. Ja, vi har en krise, og det er mange av problemene vi trenger å løse, og jeg har vært kontinuerlig ringer for fredelig dialog og nok av krig, vi har sett mye av destruktive handlinger, og våre folk er veldig opptatt av. Som et land, at vi virkelig trenger å gjøre beslutninger i oss selv og finne en måte av oss selv.”

Hun gikk på å legge til: “jeg vet at det er grunn til bekymring, for av staten av nødssituasjonen, men jeg tror det var en nødvendighet, kanskje for stabilitet for President (Yameen) seg for å ta noen handlinger, og jeg er veldig glad for at vår MNDF og politistyrker har handlet på en ansvarlig måte i denne aktuelle situasjonen for å sikre fred og ro som hersker i mannlige og samfunnet av normal Maldivians vedlikeholdt. Og jeg håper det, og vi vil raskt gå i å bedre tider.”

Les også | Maldivene krise: India ser på sanksjoner, ikke støvler på bakken

Ved å støtte de Maldiviske presidentens handlinger, dunya world gjort det klart at hun er på President Yameen sin side – og i forhold til sin egen far, som var arrestert av Maldivisk forsvaret på natten av februar 6, så vel som mot sin egen bror Faris, en av de ni som overbevisning i fengsel ble opphevet av den nå arrestert Maldivisk chief justice den 1. februar.

Dette faller ut i full offentlig gjenskinn i Maldivene’ første politiske familie klart gjør det vanskeligere for Delhi for å finne en midt-banen til krisen. Den Indiske regjeringen har allerede utstedte to uttalelser kritisere den politiske kaoset i Maldivene, og at det var spesielt “forstyrret” ved ileggelse av Krise.

På telefonlinje fra Maldivene, dunya world fortalte Indian Express at hun var utstede denne erklæringen fordi hun var “fed up” med den pågående angrep på henne av “pro-Nasheed” Rajje TV-kanal, og besluttet at det var på tide å forsvare seg.

Hun innrømmet at det var et splittet i sin familie, at hennes far og Nasheed holdt seg sammen mot Yameen i denne politiske krisen. Men dunya world hevdet at hun ønsket at hennes far ut av fengsel, og at hun hadde nettopp kommet hjem fra møte ham i Dhonidoo fengsel.

“Han er min far, han er i en rot som Nasheed har skapt,” sa hun.

Spurte om hun nå var å alliere seg med President Yameen, dunya world sa: “President Yameen er familien min også.” Hun forklarte at hennes far, og den nåværende presidenten er halvbrødre.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd