India moet stoppen met het ingrijpen in Malé, Maldiven onder grote druk van New Delhi: de Chinese staatsmedia

0
74

Maldivische politie wacht op een hoofdstraat tijdens een protest door aanhangers van de oppositie tegen de regering vertraging in het vrijgeven van hun leiders gevangen gezet, waaronder de voormalige president Mohamed Nasheed, ondanks een Supreme Court order, in Malé, Maldiven, 5 februari 2018. Foto ‘ s genomen op 5 februari 2018. REUTERS/Stringer.

Gerelateerd Nieuws

  • Autoriteiten: Acht doden in zuid-China metro bouwplaats

  • China probeert om de charme van tech-savvy Taiwanese jeugd als politieke banden fray

  • China vraagt van haar burgers niet om te reizen naar de Malediven

China ‘ s state-run Global Times vertelde India om niet te interveniëren in een Man op de gang van zaken en zei politieke strijd worden geacht te zijn interne zaken. In een redactioneel gepubliceerd op dinsdag met de titel ‘India moet stoppen met het ingrijpen in Male’, door de staat gerunde media zei: “Voor een lange tijd, de Malediven heeft gehad om te kiezen tussen gemanipuleerd door India of haar onafhankelijkheid als een soevereine staat. De Malediven moet onder enorme druk uit India.” De state-run Global Times wordt geleid door de Communistische Partij van China en wordt beschouwd als te vaak een weerspiegeling van Beijing uitzicht.

De redactie zei verder dat ‘India heeft een sterk verlangen om de controle van de Zuid-Aziatische landen als het gaat om de regio als zijn achtertuin’. “New Delhi is vooral gevoelig voor een trachten de kleine Zuid-Aziatische staten naar onafhankelijkheid en autonomie, met name de banden met de andere grote mogendheden. New Delhi neemt het voor lief dat het openlijk kunnen ingrijpen in de binnenlandse zaken,” aldus de redactie. Lees ook: India kijkt sancties, geen laarzen op de grond

Roept alle partijen om terughoudendheid te betrachten in de Malediven crisis, de redactie zei: ‘De Malediven’ soevereiniteit moet worden gerespecteerd en de politieke onrust moet worden overgelaten aan de Maldivische mensen aan te pakken’. “Wij roepen alle partijen in het land om terughoudendheid te betrachten en het einde van de crisis op de minimale kosten, het vinden van de juiste balans tussen de juridische en de overheid,” zei hij. Mohamed Nasheed schrijft: de Democratie staat op het spel in de Malediven, het spook van de radicale Islam dreigt groot. India moet handelen snel en stevig

Ondertussen in China op woensdag tegen iedere militaire interventie in de Malediven, zeggende zou die stap verder te compliceren de situatie. China ‘s reactie komt een dag nadat de voormalige president Malediven, Mohamed Nasheed gezocht India’ s bijdragen aan de oplossing van de politieke crisis in de eilandstaat.

De lome Indische Oceaan archipel ondergedompeld in een politieke chaos vorige week, toen het land Hooggerechtshof van beval de vrijlating van negen gevangen oppositie politici, het handhaven die hun studies waren “politiek gemotiveerd en gebrekkig”. De verslechtering van de politieke onrust heeft ertoe geleid dat verschillende landen te waarschuwen tegen reizen naar het land, dat sterk afhankelijk is van het toerisme, op het hoogtepunt van de vakantie seizoen. De 15-daagse noodtoestand die eerder deze week geeft de overheid ingrijpende bevoegdheden tot arrestatie en opsluiting van individuen en beperkt de bevoegdheden van de rechterlijke macht en de wetgevende macht.

Als commentaar op de voormalige president Mohamed Nasheed van de oproep naar India, China ‘ s Ministerie van Buitenlandse zaken woordvoerder Geng Shuang vertelde PTI, “De internationale gemeenschap moet een constructieve rol spelen op basis van het respecteren van de Malediven soevereiniteit in plaats van het nemen van maatregelen, die kunnen bemoeilijken de huidige situatie.”

De maldiven Chief Justice Abdulla Saeed en andere rechter werden gearresteerd bij zonsopgang dinsdag na veiligheidstroepen bestormden het hof complex in de hoofdstad Male. In een televisietoespraak tot de natie uur later, Yameen zei dat de rechters waren onderdeel van een complot om hem omver te werpen hem. “Ik had voor het declareren van een nationale noodtoestand, want er was geen andere manier om te onderzoeken of deze rechters”, zei hij. “We hadden om uit te vinden hoe dik de plot of een staatsgreep was.”

Yameen heeft bijna alle politieke oppositie gevangen gezet omdat hij aan de macht kwam, in een toenemende onderdrukking van afwijkende meningen.

(Met de ingangen van PTI)

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd