Utsikt Från Höger: Fokus på Kasganj

0
64

Planerare och Panchjanya har artiklar och rapporter om den senaste tidens våldsamheter i Kasganj, Uttar Pradesh. (Snabb Photo/Praveen Khanna)

Relaterade Nyheter

  • Srinagar sjukhus attack: ‘Pakistan fånge klagade över smärta i buken, hud frågan’

  • Srinagar sjukhus attack: Undgått militanta har nått säkert resmål, säger Hizbul Mujahedin

  • The unquiet framför

Planerare och Panchjanya har artiklar och rapporter om den senaste tidens våldsamheter i Kasganj, Uttar Pradesh. Den Panchjanya rapporten hävdar att attacken på ungdomar som tog fram “Tiranga Yatra” var “planerade”. Arrangören har beskrivit Chandan Gupta, som dog av en skottskada lidit under våld, som en “Republic Day “martyr”.

I sin ledare, Planerare har påstått att ett “Tiranga Yatra”, som anordnats för att fira Republikens Dag, attackerades i en mindre ort. Det utlöste kommunala spänning och en rad anklagelser och motanklagelser. “Den mest olyckliga del i denna händelse är att till datum bara religiösa och kulturella festivaler var uppdelad på gemensamma linjer; nu även nationella dagar som Republikens Dag är också känd som majoritet och minoritet fester,” den redaktionella staterna. “Om även den så kallade minoritet området var förbereder sig för att fira högtiden med nationella glöd, sedan vad du uppmanas (dem) för att stoppa “Tiranga Yatra” som också var en del av samma högtider? Några “sekulära-fundamentalister” motiveras reaktionen i namn av “provocerande slagord som “gillar” Bharat Mata ki Jai’ och ‘Vande Mataram’. Som förklarade att dessa slagord är “provocerande” och för vem?”

En rapport i Planerare — “Republikens Dag Martyr” — säger Gupta var förknippad med en icke-statlig ORGANISATION, Sankalp Foundation, som hade varit att organisera “Tiranaga Yatra” fredligt under de senaste sju åren. Enligt rapporten, när ca 300 tiranga cyklister nått Baddu Nagar, de stoppades av lokala Muslimer ledda av bland andra Mohammad Munazir, en känd förespråkare för att vara nära Samajwadi Party. Munazir rapporten hävdar, sade en Republikens Dag flagg-lyftning ceremonin skulle äga rum inne i tätort och cykel-kavalkad inte skulle vara tillåtna. “De frågade Tiranga ungdomar att depreciatorily slagord från ‘Vande Mataram” och “Bharat Mata ki jai’ innan du fortsätter genom Baddu Nagar. Vissa Muslimska unga kvinnor började skrika ‘Pakistan zindabad” under tiden. Och hör och häpna, attacker började på Tiranga ungdomar.” Rapporten tillägger att Gupta, med en tiranga i hand, och några av hans följeslagare, passerade Tehsil Road, där de stoppades. “Nu att de var “beordrade” att säga ‘Pakistan zindabad” eller på annat sätt möter attack. Chandan, istället, vrålade ‘Pakistan murdabad’, ‘Bharat Mata ki jai’ och ‘Vande Mataram’.” Rapporten tillägger att snart skott avlossades från taket på en närliggande hus och en kula slog Gupta under hans vänstra axel. Han sprang för säkerhet och nådde sidan av Kasganj Kotwali. Polisen verkade upptagen med Republikens Dag formaliteter inne. Ingen omedelbar hjälp fanns att tillgå. Efter att ha kommit till ett lokalt sjukhus senare, han dukade under för den livshotande skador, enligt rapporten.

Firar budget

Medan vissa RSS-partners har uttryckt sitt missnöje med Eu: s budget, Planerare har döpt den välfärd-centrerad. En artikel i Planerare påståenden, “välfärd-centrerad budget Regeringen för 2018-19 syftar till att uppfylla de flesta olika ambitioner i största möjliga delar av samhället och är historiskt sett den mest pro-dålig budget. Det skulle hjälpa landet att uppnå stabil och hållbar tillväxt förutom att stärka utveckling. Jordbrukare, landsbygdens massor, fattiga människor, kvinnor och SC-ST är i fokus i budgeten. Budgeten har bekräftat regeringens beslutsamhet att dubbla jordbrukarnas inkomster.” I artikeln, “På det hela taget, Budget 2018-19 speglar regeringens fast åtagande om att öka investeringarna i jordbruket, sociala sektorn, digitala betalningar, infrastruktur och sysselsättning å ena sidan och samtidigt hålla sig till den finanspolitiska resning genom att sträva efter en minskning av budgetunderskottet med 0,2 procent av BNP över RE 2017-18.”

Bångstyrig Kashmir

I bakgrunden av den aktuella händelsen i Shopian, en artikel i Planerare säger att “Skylla Armén även när den agerar i självförsvar skulle vara synnerligen nedbrytande för soldater. Ett blad kan dras från STORBRITANNIEN som har agerat för att undanta sina trupper från döda i konflikter.” Artikeln hävdar, “Shopian händelsen har återigen aktualiserat frågan om den lokala politiken tar överhanden över friheten av säkerhetsstyrkorna, i synnerhet Armén, för att genomföra anti-terroristoperationer i Kashmir.” Artikeln hävdar vidare att situationen i Dalen har förbättrats på grund av Operation “All Out”. Det säger säkerhetsstyrkorna och regeringen förberedde sig för att hålla lokala organ val. Den Hurriyat och dess mentorer i Pakistan, enligt rapporten, har anat avkastningen av fred och demokrati på gräsrotsnivå i problem-trasiga tillstånd som leder till totalt misslyckande och nederlag för deras berättande och dagordningen för den så kallade friheten kamp.

Det framgångsrika genomförandet av Republic Day Parade på januari 26, trots att en bojkott samtal från Hurriyat och terrorister fungerat som den sista droppen och sände chockvågor genom hela den separatistiska lägret och deras mentorer, enligt artikeln. Anti-nationella krafter som verkar i Dalen har överst på sin agenda planer på att spåra ur valet och sätta säkerhetsstyrkor på bakre foten, enligt rapporten. Den hävdar att sten-pelters med radikaliserade sinnen var tillåtet att ansluta till mainstream utan någon ansträngning för att de-till att radikalisera dem eller öka deras kompetens för en bättre och mer välmående framtid. Därmed re-cykling i “agitation terrorismen” var lätt och väntat, artikeln hävdar.

Följt av Lalmani Verma

För alla de senaste Yttrande Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App