De angst van Aadhaar misbruik niet genoeg om schroot een wet, aldus het Hooggerechtshof

0
63

“In het tijdperk van de informatie-technologie, de vraag van de mogelijkheid van misbruik is niet alleen maar een mogelijkheid. Het misbruikt zal worden,” zei Kapil Sibal (Express Photo/Deepak Joshi/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Na SC rap, Manohar Parrikar verdedigt de staat van beweging: ‘ging voor de tweede verlenging op het HC-besluit’

  • Geen Aadhaar betekent niet dat uitsluiting van de diensten: Govt / Supreme Court

  • Waarom SC actie in Goa is nudge ter ere van rechten op commons

De voormalige Unie van Informatie Technologie Minister Kapil Sibal op dinsdag betoogd tegen de verhuizing te maken Aadhaar verplicht, zeggen de verzamelde gegevens voor het gevoelig voor misbruik in de wereld van de informatie technologie. “In het tijdperk van de informatie-technologie, de vraag van de mogelijkheid van misbruik is niet alleen maar een mogelijkheid. Het misbruikt zal worden,” de senior advocaat vertelde een vijf-rechter Grondwet bank geleid door de Chief Justice van India Dipak Misra op dag zeven van de argumenten verzoekschriften uitdagend de constitutionele geldigheid van de Aadhaar Handelen.

Sibal, die de West-Bengalen overheid en twee andere verzoekers, zei dit als Justitie D Y Chandrachud gewezen heeft al eerder geoordeeld dat de enkele vrees voor misbruik van recht is geen grond om te staken hem neer. “Er is een sterke lijn in India, dat de mogelijkheid van misbruik van een wet op zich zal niet leiden tot opvallende,” Justitie Chandrachud zei.

Sibal zei Premier Narendra Modi zei in Davos onlangs dat “hij die controles gegevens bepaalt de wereld”. Hij voegde toe, “ik accepteer dat. En wie regelt data in India zal de controle van India. Informatie is macht en informatie in de handen van de staat zal leiden tot een staat die de uitoefening van de macht als nooit tevoren.”

Hij beweerde dat de oefening te maken Aadhaar verplicht werd gesteund door commerciële motieven. “Deze hele zaak is geduwd door conglomeraten buiten onze grenzen om hun producten te verkopen…Ze kennen hun klanten en stemmen hun producten,” zei hij.

De senior advocaat beweerde dat de Centrale Identiteiten Data Repository (CIDR), welke winkels biometrische gegevens van abonnees, “wordt gecontroleerd door een buitenlandse entiteit”. Hij stuurde hij zou de naam van de entiteit aan de rechtbank en voegt daaraan toe: “software wordt geleverd door de buitenlandse entiteit”.

Sibal betoogd dat de digitale wereld veel meer vatbaar voor manipulatie dan de fysieke wereld, en dat de wet niet kan toestaan persoonlijke gegevens in gevaar worden gebracht in de afwezigheid van een technologisch verzekerd sfeer. Hij voegde eraan toe dat een dergelijke mate van zekerheid was het onmogelijk om te bereiken in de digitale ruimte. Dit het hof, “Hoe kunnen we beslissen wat technologisch verzekerd sfeer?” Sibal antwoordde: “de Staat kan niet wilt, misbruik, maar mijn informatie is in het publieke domein, kan iemand misbruik.”

De raad voorgelegd dat artikel 7 van de Aadhaar Wet zegt dat de regering eisen verificatie van de bewoners alleen voor het doel van het ontvangen van subsidie, uitkering of de dienst waardoor de uitgaven voor rekening komen van de Geconsolideerde Fonds van India. Vandaar, het kan niet worden gebruikt voor iets anders, hij beweerde. Hij betoogde dat in de VS, was er een debat over de vraag of de overheid het gebruik van gegevens van personen van Google bedrag om te zoeken en inbeslagneming, die is onder embargo van de 4e wijziging.

Justitie A K Sikri op gewezen dat de regering, als het wil, kan het vinden van gegevens van particulieren, zelfs zonder Aadhaar. Sibal antwoordde dat in het geval van private partijen, hadden de mensen een keuze.

Justitie Chandrachud pareerde dit door te zeggen dat het niet-verplichte karakter van de aangeboden diensten door particuliere sector slechts theoretisch. Dit was de reden waarom het hof in de privacy arrest verwees naar de noodzaak van een wet die ook het adres van de persoonlijke levenssfeer met betrekking tot de private sector, de rechter zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App