Kongressen icke-bindande på CM: s ansikte i Madhya Pradesh, öppen för att knyta upp

0
135

“Där det behövs, vi kommer att ta sin och även andra likasinnade människor hjälp i valet,” Deepak Babaria sagt.

Relaterade Nyheter

  • MP: BJYM häfte gäller Jawaharlal Nehru giriga, Kongressen slår tillbaka

  • Träna hemma vad du predikade i Davos: Kongressen att PM Modi

  • Chhattisgarh: Kongressen cites-AAP fall, vill ha 11 BJP MLAs diskvalificeras

I syfte att få makt efter ett uppehåll på nästan ett-och-ett-halvt decennium, Kongress i Madhya Pradesh har börjat förberedelserna inför årsskiftet montering omröstningar och meddelat att man var öppen för att delta händer med “likasinnade” parterna att störta den regerande BJP. Till att börja med fest är att fokusera på att identifiera möjliga kandidater på “svåra” platser av Mars-slutet, men var icke-bindande på projicera en chef på ministernivå kandidat inför det avgörande omröstningar sannolikt av December. “(I allmänhet) beslut om säten tas i sista stund. Jag kommer att diskutera saken med de högre cheferna i staten. “Men jag tänker på att identifiera kandidater på svåra platser – platser partiet har inte vunnit på de senaste tre-fyra val.

“Jag kommer att visa sådana personer som i förväg – mitt mål är av Mars-slutet – så att de får tillräckligt med tid för att förbereda sig för opinionsundersökningar,” Kongressen generalsekreterare i-avgift i Madhya Pradesh Deepak Babaria berättade PTI. Han fick frågan om partiet, i det förflutna, väntar nästan till sista dag för ansökan nomineringar för att slutföra kandidater på olika platser. Kongressen är slut i Madhya Pradesh, som har en 230-medlem församlingen, sedan 2003. Frågade om projicera en chef på ministernivå ansikte i MP som hände i Punjab, där de flytta betalat rik utdelning till fest, Babaria sade, “Allt som behövs för att vi kommer att göra. Men vi kommer inte att öppna våra kort utanför.

“Om vi bestämmer på någon ansikte vi kommer definitivt att låta människor veta om det. Vad vi tänker eller inte tänker (på frågan) vi kommer inte låta någon veta.” Ett avsnitt i partiet har varit krävande projektion av en CM förvaltare i den stat, där BJP har vunnit de tre senaste församlingen valet. Kongressen chief whip i Lok Sabha och äldre ledare Jyotiraditya Scindia har öppet krävde att partiet projektet ett ansikte för den översta inlägget. Babaria sa att det var ingen förvirring i partiet över frågan av chefen ministernivå kandidat och hävdade BJP var att försöka vilseleda människor över frågan.

“Det är en konspiration av BJP…de försöker att sprida förvirring i frågan. En senior minister som kallas vår före detta MEDLEM efter ett möte för att veta vad alla hade hänt i de möta upp med mig. Varför är de mer intresserade av att veta frågor av den andra parten?”

“I Gujarat också de försökte att förvirra folk på den frågan, men efter att tidigare Eu-minister Shankarsinh Vaghela ut från Kongressen, saker och ting bättre det,” sade han.

“De fick också nyheter rapporter som är publicerade på frågan i två Delhi dagstidningar. Det är deras konspiration och vi är inte förvirrad. Vi kommer inte att avslöja partiets strategi.” Frågade om partiets framgång nyligen hölls lokala organ val, han krediteras det hårda arbete som lagts ner av Kongressen arbetstagare. Kongressen ledare sade också BJP tappar mark i staten.

“BJP tappar mark i staten och att det var klart synlig när Chief Minister Shivraj Vijay Chouhan hade en kampanj för dessa undersökningar.

“Den (den lokala organ enkät resultat) har speglat folkets humör för utgången av valet,” Babaria sagt. Frågade om som Gujarat, ledare i samhället som Hardik Jignesh Patel och Mevani skulle vara roped in för kampanjer i Madhya Pradesh, Babaria sa att de är populära ledare och ledning och inflytande i sina respektive samhällen.

“Där det behövs, vi kommer att ta sin och även andra likasinnade människor hjälp i valet.”

“Partiet kommer att överväga att ha en lastbil med likasinnade partier,” Babaria sagt. Han fick frågan om Kongressen kommer att knyta upp för enkäter med kläder som Bahujan Samaj Party (BSP) och Samajwadi Party (SP) som har inflytande i vissa områden som gränsar delstaten Uttar Pradesh.

“Jag kommer inte att ta någon annans namn. Men vi har ett öppet sinne (alliansen). Vi kommer att ta hjälp av likasinnade människor. Så långt, ingen diskussion har förts med partiets högsta befälet på frågan,” Babaria sagt.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App