SC rechters’ opstand: ‘Willen ze dat niet had gedaan… het zal een ernstige weerslag op de rechterlijke macht,’ zegt Soli Sorabjee

0
38

Voormalig Procureur-Generaal van India Soli Sorabjee

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

In het kielzog van vier senior-de meeste rechters van het Hooggerechtshof de lancering van een virtuele opstand tegen de Chief Justice van India Dipak Misra, voormalig Procureur-Generaal van India Soli Sorabjee uitte zijn onvrede over de ontwikkeling en vermeld dat zou ernstige gevolgen hebben voor de werking van de rechterlijke macht. “Ik ben erg boos over dit, ik wens de 4 SC rechters niet had gedaan. Dit heeft ernstige gevolgen voor de rechterlijke macht,” Sorabjee vertelde een lokale nieuwszender.

In een ongekende stap in een gezamenlijke persconferentie, de vier rechters had gewezen op een hele waslijst van problemen die zeiden zij zijn teistert het land is het hoogste hof en waarschuwde ze kunnen vernietigen van de Indiase democratie.

Justitie J Chelameswar, de tweede senior rechter na de CJI, hield de persconferentie in zijn woonplaats en hij werd geflankeerd door Rechters Ranjan Gogoi, M B Lokur en Kurian Joseph. Het beschrijven van de ongeplande druk op de conferentie als een “bijzondere gebeurtenis”, Chelameswar zei: “soms administratie van het Hof van cassatie is niet in orde en de vele dingen die minder wenselijk zijn gebeurd in de laatste paar maanden.”

Justitie Chelameswar waargenomen dat de democratie zal niet overleven in het land, tenzij het orgaan van de rechterlijke macht is niet bewaard gebleven. Hij zei dat alle vier rechters “failed to overtuigen CJI dat bepaalde dingen niet in orde en daarom moet je het nemen van corrigerende maatregelen. Helaas, onze inspanningen is mislukt.”

“En alle vier van ons zijn ervan overtuigd dat de democratie staat op het spel en zijn er veel dingen gebeurd in het recente verleden,” zei hij, eraan toevoegend dat ze had ontmoet CJI Misra deze ochtend en “problemen invloed zijn op de instelling”. Wanneer gevraagd over wat deze problemen waren, Justitie Chelameswar zei dat ze de “verdeling van zaken door CJI”.

De staat neemt belang als het Hooggerechtshof vandaag nam de aandacht voor het probleem van de vermeende mysterieuze dood van speciale CBI rechter B H Loya, die was het horen van de gevoelige Sohrabuddin Sheikh ontmoeting geval.

Justitie Chelameswar zei: “wij danken de verantwoordelijkheid van de instelling en de natie. Onze inspanningen zijn niet in het overtuigen van CJI om maatregelen te nemen ter bescherming van de instelling.” “Dit is een bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis van een land, meer in het bijzonder in dit land en een buitengewone gebeurtenis in het orgaan van de rechterlijke macht … Het is met geen plezier dat we gedwongen zijn om deze persconferentie. Maar soms adminstratie van het Hof van cassatie is niet in orde en de vele dingen die minder wenselijk zijn gebeurd in de laatste paar maanden,” zei hij.

Met PTI-ingangen

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd