Saoedi-vrouwen-alleen salon geopend in Jeddah

0
88

Saoedische vrouwen zijn te zien op de eerste automobiel showroom uitsluitend bestemd voor vrouwen in Jeddah, Saoedi-Arabië 11 januari 2018. (REUTERS)

Gerelateerd Nieuws

  • Saoedi-Arabie: er is Geen bewijs laat zien dat het de hand heeft gehad in de 9/11 aanval

  • Rusland blijft China ‘ s grootste ruwe olie leverancier voor de negende maand

  • Gemaakt om te werken als slaaf in Saoedi: Ludhiana vrouw in video

Vrouwen stroomden naar Le Mall in Jeddah op donderdag om te controleren het koninkrijk van de eerste auto-tentoonstelling gericht op vrouwen, een paar maanden na Saoedi-Arabië toegekend die hen het recht voor om te rijden. Roze, oranje en gele ballonnen opgehangen in het winkelcentrum de showroom als vrouwen poseerde voor foto ‘s en selfies in de voorkant van de auto’ s. Een vrouw in de stoel van de bestuurder vast haar gezicht bedekken. Een andere verpakt haar turquoise-gelakte nagels rond het stuurwiel, het gevoel.

In een decreet uitgevaardigd in September, Koning Salman besteld in juni een einde aan het verbod op vrouwelijke bestuurders, een conservatieve traditie dat vrouwen beperkt de mobiliteit en gezien zijn door de rechten van activisten als een embleem van hun onderdrukking, meldt persbureau Reuters. Saoedi-Arabië is het enige land dat een verbod vrouwen stuurprogramma ‘ s. De plaatsbepaling koninklijk besluit werd beschouwd als het bewijs van een nieuwe progressieve trend in de uiterst conservatieve Islamitische koninkrijk.

Kroonprins Mohammed bin Salman, 32, is het gezicht van die verandering. Veel jonge saudi ‘ s gezien zijn recente klim naar de macht als bewijs van hun generatie neemt een centrale plaats in het runnen van een land waarvan de patriarchale tradities hebben voor decennia maakte de macht van de provincie van de oude en de geblokkeerde vrouwen is vooruitgang. “Ik ben altijd al geïnteresseerd in auto’ s, maar we hebben niet de mogelijkheid om te rijden,” zei Ghada al-Ali, een klant. “En nu ben ik zeer geïnteresseerd in het kopen van een auto, maar ik zou graag de betalingen en de prijzen niet erg hoog.”

Saoedi-Arabië de kosten van het levensonderhoud zijn gestegen, nadat de regering liepen de binnenlandse gasprijzen en introduceerde de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) in januari. De tentoonstelling richt zich op zuinige auto ‘ s en een team van verkoopsters te helpen hun nieuwe klanten. De showroom bordjes versierd met de slogan “- Station en het Winkel’, een woordspeling op woorden in het arabisch, met de vrouwelijke vorm van de werkwoorden.

“Het is bekend dat vrouwen de grootste groep die winkel in winkelcentra,” zei Sharifa Mohammad, de hoofden van de tentoonstelling verkoopsters. “Dit hele mall is uitgevoerd door vrouwen toch. Alle caissières zijn vrouwen. Iedereen in de restaurants zijn vrouwen.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App