Gujarat MLAs väntar på “gynnsam period”, men att ta ed

0
59

Frågade varför avläggande av ed var försenat, Rupani sade, “MLAs ville Församlingen session till start efter en månad långa olycksbådande period som slutar på Makar Sankranti. (Snabb Foto: Javed Raja)

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma tillbaka på uppsättningar av Shah Rukh Khan är Noll efter drömmande bröllop

Med Gujarat MLAs ännu att ta ed mer än tre veckor sedan Församlingen valresultatet tillkännagavs, tydligen väntar på “lovande” tider, en statlig ORGANISATION på torsdagen uppmanade Guvernören O P Kohli att utse en pro tem Högtalare och administrera ämbetsed.

Tal vid en händelse på torsdag, Chief Minister Vijay Rupani sade att det kommer att bli en två dagar långa mötet i Församlingen efter den 20 januari.

Frågade varför avläggande av ed var försenat, Rupani sade, “MLAs ville Församlingen session till start efter en månad långa olycksbådande period som slutar på Makar Sankranti (14 januari). Så den särskilda sessionen kommer att kallas efter den 20 januari. Två dagars möte kommer att hållas för talarens val och ed-ta av MLAs. Ordinarie session (session) kommer att vara efter den 20 februari, enligt schema.”

Han sade att den två dagar långa mötet kommer att genomföras på ett tillfälligt ställa upp på grund av renovering av Vidhan Sabha byggnad.

Att påpeka att begreppet Församling avslutas den 22 januari, Folkets Union för Medborgerliga fri-och Rättigheter, som leds av Gautam Thaker, uppgav i en skrivelse till Guvernören Kohli: “Praktiskt taget, en vald lagstiftande Församling och inte existerar i det skick som den tidigare Församlingen har upplösts och den nyvalda ledamöter som inte har gett ed. Gujarat regeringen drivs av ministerrådet.

“Varför är Gujarat regeringen arbetar på en så långsam takt? Varför är MLAs inte administreras ämbetsed? Är det en kris i regeringen?”

Thaker sade att MLAs, som väljs på offentliga utgifter, inte var i stånd att arbeta utan att avlägga ed.

Medan Församlingen Sekreterare D M Patel sade att han inte var mycket tydlig om MLAs kan hävda sina honourarium och utsläppsrätter innan du tar ed, tre-tiden Kongressen MLA Shailesh Parmar sade att ed var tvungen att ges till MLAs innan de faktiskt kunde utöva makt av sitt ämbete. “Ed är en förklaring av en lojalitet mot Konstitutionen och inte MLA kan även använda brevpapper om han/hon har inte tagit en ed,” sade Parmar.

Han sa MLAs borde ha givits ämbetsed med Rupani och hans 19 ministrar December 26 själv.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App