For en gang, og løp i VHP for internasjonale president, poll sett av

0
49

V Kokje (L); påhviler Raghava Reddy

Relaterte Nyheter

  • De snakker om selvstendig Kashmir skulle gå til Pakistan, sier VHP leder Pravin Togadia

  • Fire Karni Sena menn, en fra VHP arrestert for vandalising ‘Padmavati’ rangoli

  • Vishwa Hindu Parishad angrep tidligere vice-president Hamid Ansari for å delta på PFI event

Den Vishwa Hindu Parishad er vitne til en sjelden rase for plassering av internasjonal president. Valget innlegget har blitt utsatt på ubestemt tid, etter to utfordrere har dukket opp, VHP betrodde kilder, og legger til at det var en av de uvanlige tilfeller når det har vært mer enn en kandidat for stillingen.

Den VHP styret og forstanderskapet komiteen hadde møte på desember 29 i Bhubaneswar, der valget av det nye internasjonale president, var å ta plass, når den uvanlige situasjonen dukket opp. Kilder sier en del læger navnet på tidligere Himachal Pradesh guvernør V Kokje — tiden VHP internasjonale vice-president — mot etablerte Raghava Reddy.

Reddy, av Hyderabad, er på jakt etter en tredje år på rad sikt etter å ha fullført den nest siste måned. For både tidligere vilkår — fra 2011 og 2014 — han ble valgt med konsensus av alle bobestyrer medlemmer.

Hva gjør at dette er viktig er at det kan ha en innvirkning på plasseringen av Pravin Togadia, VHP internasjonale jobber president, som har dukket opp organisasjonens ansikt utad over de siste flere år. I motsetning til den internasjonale president, som er en valgt posisjon, den internasjonale jobber president er nominert av valgt til president. Sistnevnte utgjør team av office-bærere inkludert det internasjonale arbeidet president, vice-president, generalsekretær og felles generalsekretær. I sine to perioder, Reddy har nominert Togadia som internasjonale jobber president. Det faktum at valget for internasjonal president kan du se en konkurranse har gitt opphav til spekulasjoner om Togadia posisjon har kommet opp mot en utfordring.

Nesten 200 personer fra ulike deler av landet og i utlandet deltok Bhubaneshwar møte. En del foreslåtte Reddy ‘ for en tredje periode, da, kilder sier, en annen del tok alle andre av overraskelse ved å foreslå Kokje.

I fravær av en konsensus, en opptelling av støtte for enten kandidat var angivelig holdt. Kildene The Indian Express snakket med sa Reddy sikret høyere støtte.

VHP talsperson Surendra Kumar Jain, nasjonale felles generalsekretær, bekreftet at valget har blitt utsatt, men nektet forslag ville det være avstemning for å velge den internasjonale president. “VHP er i bevegelse fremover som vanlig, det er ikke noe problem i organisasjonen, og alle arbeider i koordinering,” Jain fortalte Indian Express, til et spørsmål. Han har også avvist forslag av et tilsynelatende forsøk på å løsne Togadia fra stillingen som internasjonal fungerende president.

En annen VHP functionary sa, “Kokje navn ble foreslått fordi han er en pensjonert dommer og tidligere guvernør og VHP kan trenge sin erfaring i loven når Høyesterett har begynt å høre Ram Janmabhoomi-Babri-Moskeen-saken.”

Før et valg er avholdt, team ledet av Reddy vil fortsette, med Togadia gjenværende internasjonale jobber president.

Når vi kontaktet Togadia nektet å diskutere møtet og valget. “Vi gjør ikke publikum hva som skjer i interne møter. Vi formidler bare enstemmige beslutninger,” Togadia sa. “Vi er ikke som arbeider for makt; dette er ikke et politisk parti,” la han til. “Ingen har personlig, ensidige politiske interesser i VHP, og hvis noen har politiske interesser, er de ikke kommer til VHP.”

Togadia lagt VHP vil arbeide i tett koordinering og under veiledning av RSS-ledelse. “Sangh er min organisasjon… jeg vil følge hver veiledning av RSS.”

Spurte om møtet, Kokje sa en diskusjon ble holdt søker en konsensus, og det var ingen valg. “Det var flere valg… det ble Senere besluttet å utsette dette til neste møte.” Spørsmål om hans kandidatur, Kokje sa: “Flere navn er foreslått til en konsensus. Jeg har vært vice-president fra to år, noen ville ha tenkt å nevne meg… Vi ikke fortsette med en person for flere vilkår.” Kokje lagt til at Togadia ble ikke foreslått for president fordi han er fungerende president. “Yeh Sangh ki sanstha hai… Matbhed ho sakte hain, manbhed nahi hotell wahan,” sa han, og legger ulike meninger dukke opp i en demokratisk prosess.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App