FBI-releases in de leeftijd van foto ‘s van Neerja Bhanot’ s Pan-Am kapers

0
55

Neerja Bhanot werd postuum onderscheiden met het Ashok Chakra voor haar moed.

De AMERIKAANSE Federal Bureau of Investigations op donderdag uitgebracht leeftijd vorderde foto ‘ s van de vier vermeende kapers belast met de 1986 kapen van Pan Am-Vlucht 73 die gedood 20 mensen, waaronder Indiase stewardess Neerja Bhanot. De kapers zijn Wadoud Mohammed Hafez al-Turki, Jamal Saeed Abdul Rahim, Mohammed Abdullah Khalil Hussain ar-Rahayyal, en Mohammed Ahmed al-Munawar.

Deze beelden werden gemaakt door de FBI laboratorium met behulp van leeftijd-progressie van de technologie en de originele foto ‘ s verkregen door de FBI in het jaar 2000, een persbericht zei. De 5 September 1986 bestorming van Pan Am-Vlucht 73 die geland waren in Karachi van Mumbai resulteerde in het doden van 20 passagiers en bemanningsleden, waaronder twee Amerikanen, de poging tot moord van 379 passagiers en bemanning, en het verwonden van meer dan 100 personen aan boord.

(FBI/Twitter)

Het Ministerie van buitenlandse zaken Beloningen voor het Programma Justitie heeft een beloning van $5 miljoen euro voor informatie die leidt tot de arrestatie en/of overtuiging van de vermeende kapers.

Elk van deze personen worden verondersteld te zijn geweest de leden van de Abu Nidal Organisatie (ANO), eerder op de US State Department ‘ s list of aangewezen Buitenlandse Terroristische Organisaties. Elk van hen op dit moment zijn op de lijst van de FBI ‘ s most wanted terroristen. Bhanot, die hoofd van de aanwezigen op de vlucht, verloor haar leven in de bescherming van de passagiers. Ze werd postuum onderscheiden met het Ashok Chakra voor haar moed.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App