De VN-veiligheidsraad van mening bezoek aan het door oorlog verscheurde Afghanistan

0
80

De afghaanse veiligheid personeel komen na een dodelijke zelfmoordaanslag buiten een cricket stadion in Kabul, Afghanistan, woensdag, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Rahmat Gul/Files/Abstracte)

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

De voorzitter van de VN-veiligheidsraad zei donderdag dat de leden overweegt een bezoek aan Afghanistan om solidariteit te tonen met het Afghaanse volk, aan ambtenaren en zie met eigen ogen de situatie in het door oorlog verscheurde land.

Kazachstan Ambassadeur Kairat Umarov, die in het bezit is van de raad roterende voorzitterschap van deze maand, zei dat het lichaam nog niet naar Afghanistan voor zeven jaar en een reis zou geven de leden de mogelijkheid om een inzicht te krijgen van de behoeften van het gebied en de vooruitzichten.

Hij vertelde verslaggevers dat hij hoopt te leiden van een raad voor de missie, maar zou het niet over de timing.

De AMERIKAANSE Nationale veiligheidsadviseur H R McMaster ‘ s, lichtte de leden van de raad op dinsdag op Afghanistan en Umarov noemde het “een heel goede en tijdige evenement.”

Russische VN-ambassadeur, Vasili Nebenzia, vertelde verslaggevers dinsdag stemde hij in met de meeste punten McMaster verhoogd en “volledig akkoord” met zijn punt op de noodzaak voor de russische en AMERIKAANSE samenwerking op Afghanistan.

Nebenzia zei hij merkte President Vladimir Poetin ‘ s commentaar op zijn persconferentie in December “het bedanken van de Amerikanen in Afghanistan, voor het doen van een baan” en het benadrukken van de noodzaak voor ONS-russische samenwerking op het probleem.

De Afghaanse oorlog is nu in zijn 17e jaar en Afghaanse troepen hebben moeite om de bestrijding van zowel de Taliban en de Islamitische Staat extremistische groep sinds de AMERIKAANSE en internationale krachten officieel afgesloten van hun gevechtsmissie aan het einde van 2014 en verschoven naar een support-en terrorismebestrijding rol. De Taliban vijf-jaar regel van Afghanistan werd afgesloten met de in 2001 door amerika geleide invasie van het land.

President Donald Trump bestelde een extra 3,800 VS-troepen naar Afghanistan na de aankondiging van een nieuwe strategie in augustus, gericht op het beëindigen van Amerika ‘ s langste oorlog, waardoor het totaal van de AMERIKAANSE troepen daar minstens 15,000.

Umarov zei Afghanistan te maken heeft met terrorisme, de drugshandel en de georganiseerde misdaad. Maar, voegde hij eraan toe, er is ook een beweging te integreren in het land in de regio en het bevorderen van de regionale handel die u kunnen helpen het “niet gezien worden als een bedreiging maar als een aantrekkelijke partner voor de regionale landen.”

Hij zei dat de regering probeert om de Taliban aan de onderhandelingstafel en dat de afgifte van de raad denkt “het moet een Afghaanse-led, Afghaanse-eigendom proces, en wij als internationale gemeenschap hen kan helpen in het bereiken van dat doel.”

De zweedse Ambassadeur Olof Skoog, ook een lid van de raad, zei: “De Taliban lijken te denken dat de militaire strategie is de juiste, en dat is niet wat we denken.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App