80% Indianerne tror media som rapporterer nøyaktig: Pew

0
47

I henhold til de nyeste Pew-undersøkelse, på tvers av andre regioner, India skiller seg ut for sin prosentandel som følger lokale nyheter svært tett (Filen)

Relaterte Nyheter

  • Trykk Council of India teamet besøk Rajouri, skriftlærde etterspørsel skuddsikre vester

  • En heksejakt på ytringer

  • Trykk frihet nok til å bli fullstendig restaurert i Myanmar, sier landets første Pulitzer-vinneren

I en alder av fartsfylte sosiale medier, hvor begreper som ‘falske media’ eller ‘falske nyheter’ er i økende grad gathering populære konnotasjon, et stort flertall av Indianerne tror at nyheter rapportering av deres mainstream media er rettferdig og objektiv, en undersøkelse har sagt. I alle parametere Indiske medier skårer bedre enn Amerikanske medier.

Mot en global median 62 prosent personer ble enige om at nyheter organisasjoner gjør en god jobb på rapportering nyheter nøyaktig, Pew-undersøkelse sa at 80 prosent av den Indiske respondentene sa at rapportering av deres nyheter organisasjoner var korrekt. Bare syv prosent av Indianerne til å tro noe annet, som mot en høy 43 prosent i USA, som sa at media ikke var saklig og presis.

Men et flertall (56 prosent) av Amerikanerne mener fortsatt at mainstream media er objektiv og rettferdig i rapportering. Undersøkelsen kommer tett på hælene av President Donald Trump varslet at han vil presentere en av sitt slag Falske Media Award til de medier som han hevdet, gjør unøyaktig rapportering. Ganske ofte Trump identifisert noen av de beste Amerikanske medier – CNN, New York Times og Washington Post som falske media.

Ifølge Pew-Undersøkelse, så mange som 72 prosent av Indianerne tror at deres media gjør ganske god dekning av regjeringen. Bare 10 prosent ikke tror det, som mot en høy 41 prosent av Amerikanere, som er høyere enn den globale median i 39 prosent. 58 prosent av de spurte i USA tror fremdeles at media gjør en god dekning av regjeringen, som er et punkt som er lavere enn den globale median av 59 prosent.

I India, en lav 16 prosent tror deres news media gjør en dårlig jobb rapportering ulike posisjoner i politiske spørsmål på en rettferdig måte, sammenlignet med 65 prosent som sier de har det bra. I USA er tallene står for 52 prosent og 47 prosent, mot den globale median 44 prosent og 52 prosent i henholdsvis Pew sa.

I henhold til de nyeste Pew-undersøkelse, på tvers av andre regioner, India skiller seg ut for sin prosentandel som følger lokale nyheter svært tett (61 prosent), mot 40 prosent i USA og det globale median på bare 37 prosent. Helt i de fleste av landene i undersøkelsen, har interessen for lokale nyheter er lik eller lavere enn interesse i nasjonale nyheter, folk følger lokale nyheter mer enn nasjonale nyheter i bare to land – India og Indonesia, Pew sa.

På den annen side, en global median i 57 prosent sier at de følger internasjonale nyheter tett, og bare 16 prosent følge det veldig tett. I India figuren står på 53 prosent og 20 prosent. Bare 16 prosent av den Indiske respondentene sa at de følger OSS nyheter svært tett, mot den høyeste 28 prosent av befolkningen i Canada.

Pew sa en global median 35 prosent sier de bruker sosiale medier til å få nyheter daglig, mens 13 prosent bruker den mindre enn en gang om dagen for å få nyheter. Om lag halvparten (52 prosent) sier at de aldri bruker sosiale medier for å få nyheter. I India, spesielt, bare 15 prosent sier de bruker sosiale medier til å få daglige nyheter. Det er en forskjell i kjønn. Bare åtte prosent av kvinnene i India sier de er avhengige av sosiale medier for å få daglige nyheter, mot 22 prosent av mennene.

Avgi opplysninger av sin undersøkelse, Pew sa at så mange som 65 prosent av Indianere anser at deres nyheter media dekker politiske spørsmål “ganske”. Figuren står på 72 prosent for statlige ledere og ansatte, og 80 prosent mener at mediene er “nøyaktig” som dekker nyheter og 72 prosent av dem mener de viktigste nyhetene i dag blir dekket ganske av den Indiske medier.

I alle disse parametrene, ifølge Pew-undersøkelse, Indiske medier billettpriser mye bedre enn den Amerikanske media hvor tallet står henholdsvis på 47 prosent (for rapportering politiske spørsmål), 58 prosent (nyheter om offentlige ledere og tjenestemenn), 56 prosent (nyheter nøyaktig) og 61 prosent (mest viktige hendelser.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App