UIDAI kunt Airtel Aadhaar-gebaseerde verificatie tot en met 31 Maart

0
41

UIDAI had tijdelijk verboden het bedrijf van het uitvoeren van Aadhaar op basis van SIM-verificatie van mobiele klanten met behulp van eKYC proces. (Foto weergave)

Gerelateerd Nieuws

  • Airtel Infinity postpaid gebruikers krijgen gratis Amazon Prime-abonnement voor een jaar: Hier is hoe te maken

  • UIDAI kunt Airtel Aadhaar-gebaseerde verificatie tot en met 31 Maart

  • Airtel laden bieden van Rs 399 geeft 1GB dagelijkse gegevens voor 70 dagen, onbeperkt bellen

Aadhaar-afgifte, autoriteit van afgifte UIDAI heeft verlengd de tijdelijke toestemming gegeven om te Bharti Airtel voor het gebruik van de biometrische identiteit voor re-verificatie van zijn mobiele klanten tot en met 31 Maart.

Het had de afgelopen maand toegestaan Airtel te gebruiken Aadhaar voor re-verificatie van zijn mobiele klanten tot 10 januari met een stijve renners nadat het bedrijf geretourneerd Rs 138 crore LPG subsidie die stroomde in ongevraagde betaling bankrekeningen. De Unieke Identificatie van de Autoriteit van India gehandhaafd, echter, dat Airtel Betalingen Bank eKYC vergunning blijft geschorst tot de uiteindelijke onderzoek en audit rapport, de bronnen gezegd.

Wanneer ze in contact, een Airtel woordvoerder zei: “We kunnen bevestigen dat de UIDAI is toegestaan Bharti Airtel te blijven Aadhaar e-KYC tot 31 Maart 2018, onder voorbehoud van naleving van de richtlijnen vastgesteld door de autoriteit.” Zowel Airtel en Airtel Betalingen Bank moest komen onder vuur te liggen na de Sunil Mittal-led bedrijf naar verluidt geopend rekeningen van de mobiele telefoon abonnees, zonder op zoek naar hun “geïnformeerde toestemming”, en LPG subsidie waard crores werd gestort op hen.

De overheid handelde snel in de materie en de UIDAI had tijdelijk verboden het bedrijf van het uitvoeren van Aadhaar op basis van SIM-verificatie van mobiele klanten met behulp van eKYC proces, en e-KYC van betalingen bank klanten. Echter, rekening houdend met het gemak van de klanten en ook de dreigende 31 Maart deadline gegeven door de hoge raad voor mobiele SIM-re-verificatie, UIDAI op 21 December toegestaan Bharti Airtel te gebruiken Aadhaar voor re-verificatie van zijn mobiele klanten tot 10 januari met een stijve renners.

“We blijven gaan met de autoriteiten en het antwoord op de zorgen die zij hebben gebracht. De naleving van alle richtlijnen is het van het grootste belang voor ons en we blijven ons inzetten voor deze ‘ Airtel woordvoerder toegevoegd. Bronnen zeiden UIDAI zal een visie op het onderwerp op 10 februari na, rekening houdend met het eindverslag van de Afdeling Telecom, RBI en anderen op de zaken.

Om te voorkomen dat een herhaling van Bharti Airtel-type fiasco, de UIDAI laatste maand geregisseerd banken te vragen een expliciete toestemming van de begunstigde voor het wijzigen van het rekeningnummer waarop de subsidie wordt overgemaakt.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App