Toegewijd aan ‘India eerst’ – beleid, Man vertelt New Delhi

0
40

Maldivische Minister van Buitenlandse zaken Mohamed Asim met Sushma Swaraj op donderdag. (Twitter/@MEAIndia)

Gerelateerd Nieuws

  • De maldiven speciale gezant aan PM Modi, Sushma Swaraj, stress op ‘India eerst’ – beleid

  • India oproepen voor de oplossing van de crisis in de Malediven
  • India en haar buurlanden: Huidige scenario

De Maldiven op donderdag verzekerd van de Indische leiderschap van de ‘India’ eerste orde’ – een belofte die komt te midden van een chill in de bilaterale banden over tal van kwesties, met inbegrip van de ondertekening van een VRIJHANDELSOVEREENKOMST tussen de Malediven en China. De verzekering werd gegeven door Maldivische Minister van Buitenlandse zaken Mohamed Asim tijdens gesprekken met zijn Indiase tegenhanger Sushma Swaraj.

Asim, ook een speciale gezant van de President van de Malediven Abdulla Yameen, riep Premier Narendra Modi en herhaalde dat “de inzet van zijn regering te onderhouden nauwe betrekkingen met India onder de Malediven ‘India eerst’ – beleid”, een externe zaken ministerie release gezegd. Modi bevestigd dat India altijd een betrouwbare en sluit de buur van de Malediven ondersteunen in zijn voortgang en veiligheid.

Swaraj ook overgebracht India ‘ s betrokkenheid bij het realiseren van het volledige potentieel van de bilaterale relatie in lijn met de door de overheid ‘buurt eerst-beleid”. Het bezoek van de Maldivische leider wordt gezien als een poging de door de Man te sussen zorgen van New Delhi, na een vrije handel pact met China na die India had duidelijk gemaakt dat het in de verwachting dat als een goede en vriendelijke buurman, de eiland natie zou worden gevoelig voor de bezorgdheden in overeenstemming met haar ‘India first’ beleid.

Externe Zaken Ministerie woordvoerder Raveesh Kumar zei India was toegewijd aan het ondersteunen van de democratie, ontwikkeling en stabiliteit in de Malediven. “We hechten veel waarde aan onze relatie met de Malediven. Ze hebben een India eerst beleid, dan hebben we een buurt eerst beleid. Ik denk dat het belangrijk is voor de twee landen samen te werken,” zei hij tegen verslaggevers.

De MEA release zei discussies rond het versterken van de ontwikkeling van het partnerschap tussen de twee landen, en het verbeteren van defensie en veiligheid. Asim ook herhaald Yameen uitnodiging om het UUR om de Malediven te bezoeken. Modi vervoerd zijn dank uit voor de uitnodiging en de overeengekomen om het bezoek op een geschikt moment, het zei. Tijdens zijn gesprek op, de speciale vn-gezant ook benadrukt dat de Malediven hierbij de hoogste prioriteit om de banden zo dicht buren gebonden door een gedeelde geschiedenis, cultuur en maritieme belangen in de Indische Oceaan. Asim overgebracht met de groeten van Yameen van de PM, die zeer positief werd beantwoord door Modi.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App