Taiwan plannen om te investeren in geavanceerde wapens zoals China buigt haar spieren

0
77

BESTAND FOTO: EEN Taiwanese het binnenland gebouwd Inheemse Verdediging Fighter (IDF) (ook bekend als de AIDC F-CK-1 Ching-kuo) voert op Gangshan air force base in Kaohsiung, Taiwan 7 augustus 2017. REUTERS/Tyrone Siu/Foto Bestand

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

Taiwan ‘ s regerende partij de plannen voor het gebruik van een lange termijn stijging van de defensie-uitgaven te oefenen geavanceerde wapensystemen, ambtenaren zeggen, in wat algemeen wordt gezien als groeiende vastberadenheid te creëren om een sterkere afschrikking tegen een Chinese aanval. De links-scheve Democratische Progressieve Partij (DPP), geleid door President Tsai Ing-wen, is het werken op gedetailleerde uitgaven plannen tot 2025, twee ambtenaren met directe kennis van de zaak tegen Reuters.

Tsai en haar team hebben voldaan herhaaldelijk met de militaire leiders in een push voor nieuwe investeringen in opleiding en apparatuur, een van de ambtenaren gezegd. Onmiddellijke prioriteiten zijn nieuwe raketten, drones en elektronische oorlogvoering systemen, gevechtsvliegtuigen en ballistische raketverdediging in een aparte verklaring van het Ministerie van Nationale Defensie verzonden aan Reuters.

Hoewel sommige wapens zou worden in het binnenland geproduceerde goederen, zoals een plan om lokaal te bouwen acht onderzeeërs, ze zeggen dat een langere termijn Taiwanese rijden voor betere mogelijkheden zou kunnen betekenen verse AMERIKAANSE deals. Deze verzoeken kunnen verdiepen spanningen tussen Peking en Washington.

China beschouwt democratische Taiwan een opstandige provincie en heeft nooit afgezien van het gebruik van geweld om het eiland onder haar controle.

De Verenigde Staten, Taiwan, de enige buitenlandse leverancier van wapens, heeft voor het jaar genoemd op Taipei om een verslechtering van de militaire onbalans aan de overkant van de Straat van Taiwan, die heeft recent verhoogde spanningen te midden van militaire agressie door China. In de eerste week van 2018, China zeilde een vliegdekschip en andere militaire schepen door de straat op een trainingsmissie.

“Als er drie wapens systemen die China’ s high-opdracht echt op de hoogte wil blijven van Taiwan handen, het is onderzeeërs, straaljagers en ballistische raket verdediging. Taipei is slim investeren in alle drie,” zei Ian Easton, een AMERIKAANSE onderzoeker op het Project 2049 Instituut, die studies Azië problemen met de beveiliging.

In oktober, Tsai gesignaleerd dat de defensie-uitgaven toenemen met ten minste 2 procent per jaar, met meer mogelijk gebaseerd op de noodzaak voor belangrijke aankopen.

Tegen 2025, Taiwan jaarlijkse defensie-uitgaven toenemen met ten minste 20 procent – of NT$62.4 miljard ($2,08 miljard euro) tot NT$381.7 miljard, de ambtenaren gezegd, als de wetgever hecht zijn goedkeuring aan de toekomstige begrotingen.

Met de economische groei “on track” voor dit jaar, Taiwan defensie-uitgaven zal “waarschijnlijk” is hoger dan de baseline die de president heeft aangekondigd, een van de ambtenaren gezegd.

“Het Tsai beheer is op zoek naar ongedaan jaar van defensie bezuinigingen,” de twee ambtenaren zei in een aparte schriftelijke verklaring aan Reuters.

“Met de extra middelen zal het doel verbeteringen in de asymmetrische strategieën voor de verdediging op de korte termijn, en geavanceerde wapens en uitrusting ofwel in het binnenland geproduceerde goederen of de door defensie aankopen op de lange termijn”, zegt een van hen toegevoegd.

Het taiwanese Ministerie van Defensie bevestigd aan Reuters dat elektronische oorlogvoering, informatie beveiliging en verbeterde drones waren een van de prioriteiten voor dit jaar, samen met de bestaande programma ‘ s, met inbegrip van upgrades van de Raytheon Co patriots, Lockheed Martin Corp F-16A/B jet fighters en bodem gebouwd training vliegtuigen.

Het ministerie bevestigde ook plannen om de mobiele raketwerpers, maar heeft nog niet het detail of dat zou betekenen dat de heropleving van een eerdere programma voor ballistische raketten en het verbeteren van de kruisraketten Taiwan al heeft. Beide zijn waarschijnlijk te maken krijgen met intense Chinese controle.

De geplande verhogingen markeert een verandering in de inzet van de vorige China-vriendelijke Kuomintang-regering onder President Ma Ying-jeou, onder wie de defensie-uitgaven van 2009 tot en met 2016 gleed van 3 procent tot 2,1 procent van het BBP, volgens de overheid gegevens.

Regionale diplomaten zijn te kijken naar ontwikkelingen op de voet. Hoewel enkele landen hebben de formele diplomatieke en militaire banden met het eiland, een boost in Taiwan militair kunnen bemoeilijken China ‘ s strategische domein.

“De militaire balans is snel aan het veranderen in China’ s voor, maar de nieuwe Taiwanese overheid is meer bereid om op te staan om China ‘ s gedrag,” zei Singapore-based security analist Tim Huxley. “Ik denk dat sommige landen, met name Japan, zal zien dat als een netto voordeel door het leven moeilijker voor China.”

In de afgelopen maanden heeft China stijgt van haar long-range air force boren, in het bijzonder rond Taiwan. In Maart, het zei haar defensie-uitgaven zou stijgen van 7 procent voor 2017, of 1.044 biljoen yuan ($158.70 miljard).

Na zijn aantreden in 2016, Tsai heeft bevorderd Taiwan in de nationale defensie-industrie als een van de pijlers onder een zogenaamde “5 plus 2” programma dat beoogt te bevorderen belangrijke sectoren in Taiwan.

Analisten hebben gezegd Taiwan zou moeten verbeteren, zowel asymmetrische oorlogvoering en high-end mogelijkheden zoals vliegtuigen en raketten defensie na jaren van budgettaire verwaarlozing.

Asymmetrische oorlogvoering betekent met beperkte middelen tot onaanvaardbare schade toebrengen aan een meer krachtige tegenstander. Taiwan is het wedden kan ervoor zorgen dat een aanval op het te pijnlijk voor China te overwegen, volgens Collin Koh, een research fellow aan de Singapore S. Rajaratnam School of International Studies.

“De Taiwanese mogen niet kunnen kantelen de balans van de macht, maar ze kunnen het verbeteren van hun vaardigheden om de kosten op China,” zei hij.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App