Självmord av transporter på grund av påverkan av noteban, GST: Tidigare Uttarakhand CM Harish Rawat

0
43

Harish Rawat också slå ut på Trivendra Singh Rawat regeringen för att be madarsas att installera ett porträtt av Premiärminister Narendra Modi.

Relaterade Nyheter

  • Uttarakhand BJP MLA använder regeringen logotyp på bröllop inbjudan. Hans försvar: “jag är en del av prop’

  • Sexuellt utnyttjande av idrottskvinnor: Har bevis, men sonden kommer att förstöra offer’ äktenskap, säger Uttarakhand idrottsminister

  • Fyra dödade som bilen faller i ravinen

Tidigare Uttarakhand chief ministern Harish Rawat i dag sade han självmord genom en transportör efter att ha förtärt gift på BJP kontor här bör öppna allas ögon att effekterna av demonetisation och MOMS på den lägre medelklassen.

Prakash Pandey, bosatt i Haldwani, hade druckit gift innan staten jordbruksminister Subodh Uniyal förra veckan under en Janata Darbar programmet och hade berättat sin historia för honom.

“Död Haldwani transporter Prakash Pandey är sorgligt och en ögonöppnare. Alla politiska partier bör fokusera på den kommentar som han gjorde efter att ha förtärt gift som han tog den extrema steg på grund av demonetisation och MOMS. Det visar den farliga effekten av dessa åtgärder på de lägre medelklass”, sade han till reportrar här.

Notera att den lägre medelklassen i staten hade svaga ekonomiska grundvalar och var den som var mest utsatta för sådana åtgärder som demonetisation och GST, Rawat krävde att Uttarakhand regeringen att genomföra en studie om effekterna av noteban och skatt av en högt kvalificerad expert.

Transportören hade fallit sjuk under darbar efter att ha förtärt gift och var rusade till sjukhuset där han dog tre dagar senare, den 9 januari.

Han, samtidigt som återberättar sin historia, hade sagt att han konsumerade gift lidande på grund av förluster i sin verksamhet på grund av demonetisation och MOMS, och inte var i stånd att betala tillbaka sina lån.

“Pandey var en man från den lägre medelklassen, som kämpar för att försörja sin familj. Hans självmord visar den extrema åtgärder för människor i sin klass kan man bli tvungen att ta i kölvattnet av den drastiska åtgärder som vidtas av den Centrala,” sade han.

BJP-regeringen i den stat har redan beställt en högmodig sond i döden.

Upprepa hans ansvar att utvecklingen hade stannat av i Uttarakhand, Rawat sade att när frågan togs upp av oppositionen, den nuvarande tidsutdelning “börjar skandera om tomma kassakistor”.

“Ursäkta erbjuds av regeringen att Harish Rawat lämnade dem med tomma kassakistor inte kan arbeta längre. Det är 10 månader sedan de kom till makten. Varför är kassakistor fortfarande tom?” Kongressen ledare frågade.

Han hävdar att det var en nedgång i intäkter i alla sektorer, bland annat gruv -, skogs-och sprit, ända sedan BJP tog över styret av staten, sa han att om regeringen kassa var tom, det var bara för att de inte har den politiska vilja som behövs för utveckling.

Harish Rawat också slå ut på Trivendra Singh Rawat regeringen för att be madarsas att installera ett porträtt av Premiärminister Narendra Modi.

“Varför ska madarsas vara tvungen att installera porträtt av PM. Madarsas är tänkt att ge en religion-baserad utbildning till barn och sådan ordning kan inte påtvingas dem.

“Det är som att tvinga ett centrum för Sanskrit utbildning i Jammu att sätta upp ett foto av Sheikh Abdullah eller Mufti Muhammad Sayeed,” den tidigare chefen ministern sade.

Madarsas i Uttarakhand nyligen sagt nej till en regering för att be dem att installera ett porträtt av Modi, med hänvisning till grunderna i Islam som förbjuder dem från att installera bilder för varje levande organism för att inte tala om att sätta upp en politisk ledare.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App